x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Atenție la ouăle de Paște. Cât timp pot fi consumate. Riscuri pentru sănătate

Atenție la ouăle de Paște. Cât timp pot fi consumate. Riscuri pentru sănătate

de Redacția Jurnalul    |    22 Apr 2024   •   14:15
Atenție la ouăle de Paște. Cât timp pot fi consumate. Riscuri pentru sănătate

Tradiția spune că ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare, însă trebuie să știm cum și cât timp le putem păstra înainte de a le consuma.

Ouăle se fierb înainte de a fi vopsite pentru a preveni astfel stricarea lor. De asemenea, ouăle fierte care s-au stricat dăunează grav sănătății deoarece pot dezvolta bacterii. 

Este astfel important ca ele să fie depozitate corespunzător, în frigider ori în locuri răcoroase, și să fie consumate cât mai repede. Dacă după fierbere sunt ținute la temperaturi ridicate pot dezvolta bacterii, cum ar fi salmonella. 

Consumul de ouă stricate sau contaminate poate provoca infecții alimentare, manifestate prin greață, vărsături, diaree, dureri abdominale și febră. În cazuri severe, infecțiile alimentare pot necesita chiar și tratament medical.

Cât timp rezistă ouăle fierte în frigider

Ouăle fierte pot fi păstrate în frigider timp de circa o săptămână, într-un recipient ermetic, la temperaturi între 0 și 4 grade Celsius, pentru a minimiza riscul de contaminare bacteriană și de alterare a calității.

Însă pentru siguranță maximă, este recomandat să le consumi în primele câteva zile după fierbere, potrivit Antena3 CNN.

×
Subiecte în articol: ouă paste sanatate