x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Boala hemoroidală și cele mai bune tratamente

Boala hemoroidală și cele mai bune tratamente

13 Oct 2021   •   12:38
Boala hemoroidală și cele mai bune tratamente

Boala hemoroidală este o afecțiune extrem de răspândită în rândul populației, statisticile arătând că una din trei persoane suferă de hemoroizi la un moment dat în viață.

Cunoscută și sub denumirea de hemoroizi, aceasta boală reprezintă niște dilatații ale venelor hemoroidale localizate în partea superioară și cea interioară a canalului rectal, aceste vene umflate fiind situate în jurul anusului sau în rectul inferior.

Creșterea în dimensiune a acestor vene conduce la îngreunarea circulației venoase, provocând dureri și disconfort în pozițiile de șezut. Apariția acestora este de cele mai multe ori necunoscută. Însă, se presupune că responsabile de favorizarea acestora ar fi: constipația, sedentarismul și obezitatea, repercusiuni ale statului mult pe scaun și în pat.

Cum se poate diagnostica boala hemoroidală?

Boala hemoroidală este o afecțiune gravă, care necesită controlul medicului specialist. Se recomandă vizitarea cabinetului de specialitate dacă apar simptome precum:

  • apariția sângerărilor care se produc după actul defecației;
  • durere în timpul scaunelor;
  • disconfort local atunci când se stă în șezut;
  • sensibilitate crescută în zona anusului;
  • mâncărime la nivelul anusului;
  • devine vizibilă apariția umflăturilor în zona orificiului anal.

Diagnosticarea bolii hemoroidale se face în funcție de istoricul pacientului și include o examinare fizică și un examen digital - anuscopie. Dacă se amână vizita la medicul specialist mult timp, pacientul poate dezvolta complicații precum: tromboza hemoroidală acută și anemia.

Care sunt factorii de risc favorizanți pentru apariția hemoroizilor?

  • Obezitatea
  • Constipatia
  • Sedentarismul
  • Hemoroizii pot fi transmiși genetic de la părinte la copil
  • În perioada de sarcină multe femei dezvoltă hemoroizi
  • Regimul deficitar in fibre, alimentatia procesata, cea de tip fast-food

Cum poți scăpa de hemoroizi?

Tratamentul pentru boala hemoroidală este stabilit de medicul proctolog, în funcție de gravitatea afecțiunii. În cazul hemoroizilor externi, de exemplu, pentru scăderea proceselor care inflamează zona rectală, există diferite creme, unguente și supozitoare. Totodată, mai există și o serie de procedee, precum cel de bandalare elastică hemoroidală, un tratament minim invaziv, sau chirurgicale, cu anestezie, cum ar fi hemoroidopexia excizională și cea capsată.

ProctoRapid cremă rectală este soluția pentru reducerea disconfortului cauzat de hemoroizi. Datorită ingredientelor naturale cu eficiență dovedită în tratamentul afecțiunilor proctologice, crema rectală de la Assista formează o barieră mecanică emolientă, lubrifiantă și protectoare la suprafața zonei anale și perianale inflamate, calmând astfel durerea, iritația, senzația neplăcută de usturime și mâncărime. Totodată, produsul accelerează procesul natural de regenerare a țesutului afectat din jurul hemoroizilor.

Prin compoziția sa, ProctoRapid cremă rectală creează un mediu nefavorabil dezvoltării microorganismelor, protejând țesutul lezat de infecții. Datorită ingredientelor atent selecționate, produsul are și o acțiune protectoare asupra vaselor de sânge de la nivelul hemoroizilor, contribuind la scăderea dimensiunii acestora.

De asemenea, problema hemoroizilor se poate remedia și cu ajutorul lui ProctoRapid supozitoare, dispozitivul medical recomandat pentru îngrijirea și calmarea plăgilor locale, la pacienți:

  1. a) după iradiere în tratamentul cancerului de prostată
  2. b) după operații anale
  3. c) cu hemoroizi inflamați interni și externi, cripte anale, fisuri și fistule.

Supozitoarele rectale Assista ProctoRapid conține acid hialuronic, care are proprietatea de a lega moleculele de apă, formând o matrice de membrane viscoelastice pe suprafața mucoasei rectale. Această matrice protectoare contribuie la hidratarea mucoasei, stimulează procesul natural de vindecare și menține elasticitatea țesuturilor.

 

×