Consumata in trecut doar la ocazii speciale, carnea a ajuns in prezent sa faca parte din dieta zilnica, depasind adeseori nevoile organismului. Totusi dietele vegetariene sau raw vegan, foarte la moda astazi, ne pot pune sanatatea in pericol daca nu stim ce este corect sa eliminam din alimentatia noastra pentru a pastra un echilibru nutritional.
Excesul de carne creste riscul de aparitie a afectiunilor renale, litiazei in special , creste nivelul trigliceridelor si colesterolului sangvin si deci a dislipidemiilor care favorizeaza aparitia afectiunilor cardiovasculare, precum infarctul miocardic. Cu toate acestea medicii nutritionisti ne sfatuiesc sa consumam saptamanal carne de peste, pui sau curcan, ocazional porc, vita sau oaie si foarte rar mezeluri.
Citeste mai mult despre ce carne este periculoasa
Citeste si
ATENTIE! Google modifica algoritmul motorului sau de cautare. Vezi cum te va afecta
Vrei un iPhone mai ieftin? Negociaza cu vanzatorul
Alcoolul, otrava sau medicament?
Cum sa scapi de oboseala. Topul alimentelor energizante
Pericolele din carnea de pui
Secretele Dietei Dukan
Trateaza hipertensiunea si colesterolul cu plante
7 alimente care te ajuta sa slabesti
Lamaia te ajuta sa slabesti sanatos