x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Comisia Europeană suplimentează cererea de vaccinuri produse de Pfizer/BioNtech

Comisia Europeană suplimentează cererea de vaccinuri produse de Pfizer/BioNtech

08 Ian 2021   •   12:46
Comisia Europeană suplimentează cererea de vaccinuri produse de Pfizer/BioNtech

A fost încheiat un nou acord între Pfizer/BioNTech și UE pentru achiziționarea a 300 de milioane de doze de vaccin anti COVID-19, care se adaugă celor 300 de milioane care au fost distribuite, a anunțat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite Reuters.

"Comisia Europeană le-a propus astăzi statelor-membre ale UE să cumpere o cantitate suplimentară de 200 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 produs de BioNTech-Pfizer, cu opţiunea de a achiziţiona încă 100 de milioane de doze. Acest lucru îi va permite UE să cumpere în total 600 de milioane de doze din acest vaccin, care este deja folosit în UE", se arată în comunicatul CE.

Comisia Europeană a încheiat deja contracte pentru 2 miliarde de vaccinuri, de la 6 producători, însă este criticată pentru ritmul lent de vaccinare, care ar trebui să asigure imunitatea celor 450 de milioane de cetățeni UE.

Cel de-al doilea vaccin aprobat de UE este cel produs de compania americană Moderna și se așteaptă livrarea primelor 160 de milioane de doze. 

×
Subiecte în articol: ue Comisia Europeana pfizer vaccin COVID