x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate COVID-19 circulă prin aer. Cercetătorii vor modificarea recomandărilor. OMS refuză

COVID-19 circulă prin aer. Cercetătorii vor modificarea recomandărilor. OMS refuză

06 Iul 2020   •   13:20
COVID-19 circulă prin aer. Cercetătorii vor modificarea recomandărilor. OMS refuză

Peste 200 de cercetători spun că oamenii se infectează cu COVID-19 întrucât acesta circulă prin aer. Din acest motiv ei cer revizuirea recomandărilor transmise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în vederea revizuirii recomandărilor, transmite Reuters.

OMS a transmis, până acum, că virusul se răspândește de la o persoană la alta prin picături expulzate din nas sau din gură, când un bolnav de COVID-19 tuşeşte, strănută sau vorbeşte.

Într-o scrisoare deschisă adresată OMS, bazată pe un studiu pe care cercetătorii îl vor publica săptămâna aceasta într-un jurnal ştiinţific, 239 de cercetători din 32 de ţări prezintă dovezi care demonstrează că virusul poate fi prezent şi în particule cu dimensiuni mult mai mici, ce persistă în aer şi pot infecta oamenii.

Fie că este transportat prin picături mari care călătoresc în aer după un strănut, fie prin picături mai mici expirate, care pot persista în spaţii închise, virusul SARS-CoV-2 este purtat pe calea aerului şi poate infecta oamenii, după ce acestea sunt inhalate.

OMS nu ia în considerare studiul cercetătorilor, invocând că nu este convingător. 

''Mai ales în ultimele două luni, noi am susţinut de mai multe ori că transmiterea pe calea aerului este posibilă, dar cu certitudine nu este susţinută de dovezi solide sau măcar clare'', a declarat Benedetta Allegranzi, director tehnic pentru prevenirea şi controlul infecţiilor în cadrul OMS.

×
Subiecte în articol: oms coronavirus COVID