x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cum să previi diabetul de tip 2. Schimbări simple pentru o viață sănătoasă

Cum să previi diabetul de tip 2. Schimbări simple pentru o viață sănătoasă

de Redacția Jurnalul    |    26 Oct 2023   •   19:15
Cum să previi diabetul de tip 2. Schimbări simple pentru o viață sănătoasă

Prediabetul este legat de stilul de viață și de dietă. Acesta prezice riscul ridicat de a dezvolta diabetul de tip 2, o afecțiune care apare atunci când organismul nu poate regla nivelul de glucoză din sânge cu ajutorul insulinei.

Cum poate fi inversat prediabetul. Sfaturi pentru prevenirea diabetului de tip 2

Este astfel important să fie depistat la timp, mai ales că nu există simptome. Vestea bună este că pot fi luate măsuri eficiente, precum adoptarea unor obiceiuri alimentare sănătoase și exerciții fizice. 

Studiile realizate de-a lungul timpului arată că stilul de viață are influnță majoră asupra prevenirii diabetului de tip 2. Însă pentru multe persoane, schimbările sunt greu de realizat. 

În acest sens este importantă conștientizarea efectelor negative asupra organismului. 

Totodată, exercițiile cardiovasculare, cum sunt alergatul ori mersul pe bicicletă, pot fi mai ușor de realizat. Există, de asemenea, stragetii de creștere a activității fizice zilnice astfel încât să nu existe schimbări semnificative care ar fi dificil de pus în practică. 

Concluzia este că prediabetul și diabetul de tip II pot fi prevenite, fiind legate de sedentarism și o alimentație nesănătoasă, potrivit 20minutos.es

×
Subiecte în articol: prediabet diabet dieta sport sanatate