x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Dispecerate medicale integrate ISU - Serviciul de Ambulanta, la Sibu si Baia Mare

Dispecerate medicale integrate ISU - Serviciul de Ambulanta, la Sibu si Baia Mare

de Magda Marincovici    |    15 Iul 2011   •   09:56

Primele dispecerate medicale integrate ale serviciilor de ambulanta si ale Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta (ISU), sub forma unor centre pilot, vor fi inaugurate

la sfarsitul acestei saptamani de c`tre Ministerul Sanatatii, Ministerul Administratiei si Internelor - prin Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta cu sprijinul Directiei pentru apelul unic de urgenta 112. Primele doua proiecte pilot de integrare a dispeceratelor de ambulanta (care include si SMURD) vor func]iona la Sibiu [i Baia Mare.

''Integrarea dispeceratelor inseamna concentrarea in acelasi loc a resurselor umane si materiale care deservesc cele doua institutii, respectiv ISU (Pompieri - SMURD) si ambulanta. Prin aceasta masura urmarim dezvoltarea unui management mult mai eficient la nivelul resurselor de interventie, dar si o colaborare directa mult mai buna intre toate institutiile si serviciile care au rol in interventia de urgenta tehnica, precum si cea medicala'', a declarat subsecretarul de stat Raed Arafat.

Aceast` masura urmareste si scaderea timpilor de decizie la trimiterea resurselor de interventie ale institutiilor amintite pentru acordarea de prim ajutor, asistenta medicala de urgenta si descarcerare.

×