x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Medicii de familie fata in fata cu Lucian Duta, la Ministerul Sanatatii.

Medicii de familie fata in fata cu Lucian Duta, la Ministerul Sanatatii.

de Magda Marincovici    |    08 Iun 2011   •   09:52

UPDATE: Intalnirea de la Ministerul Sanatatii a inceput, iar in sprijinul pozitiei exprimate de Patronatul National al Medicilor de Familie sI Societatea Nationala de Medicina de Familie, la sediul institutiei au venit cateva zeci de medici de familie. Presa nu participa la intalnirea dintre medicii de familie, ministrul Sanatatii si presedintele CNAS, Lucian Duta. Dar reprezentantii medicilor de familie au promis ca vor face declaratii la finalul intalnirii.

Ministrul Sanataiii, Cseke Attila, a invitat reprezentantii medicilor de familie si presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate la discutii. 'Ma indoiesc ca la finalul intalnirii de azi de la Ministerul Sanatatii dintre reprezentatii medicilor de familie si cei ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate conflictul dintre parti se va dezamorsa. Deoarece presedintele CNAS, Lucian Duta, nu da niciun semn ca este interesat sa puna punct acestui conflict, dimpotriva el imprastie cu noroi medicul de familie, este un manager execreabil, declara Doina Mihaila, presedintele Patronatului National al Medicilor de Familie (PNMF). Intalnirea dintre reprezentantii medicilor de familie si cei ai CNAS este mediata de ministrul Cseke Attila.

Presedintele PNMF spune ca in ministerul Cseke Attila medicii de familie si pacientii au un aliat. Astfel, “Cseke Attila a fost de acord cu ridicarea plafonului la medicamentele compensate, elimin~nd \ngradirea accesului la tratamente a unor pacienti'.

In conditiile in care conflictul nu se va dezamorsa, presedintele PNMF ne-a precizat ca plata pentru serviciile medicale la cabinetele medicilor de familie se vor aplica incepand de marti, 14 iunie. Tarifele sunt diferite de la cabinet la cabinet, sunt mai mici comparativ cu cele aplicate in sistemul privat si sunt impuse de “imposibilitatea medicilor de familie de a mai face fata cheltuielilor legate de cabinetul medical'.

×
Subiecte în articol: taxa medic de familie