x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Metoda eficientă împotriva alergiei la ambrozie. Afectează 40% dintre europeni

Metoda eficientă împotriva alergiei la ambrozie. Afectează 40% dintre europeni

de Redacția Jurnalul    |    26 Sep 2024   •   18:45
Metoda eficientă împotriva alergiei la ambrozie. Afectează 40% dintre europeni

Circa 40% dintre europeni vor suferi de alergie la ambrozie, atrage atenția Societatea Română de Alergologie. Această plantă va deveni tot mai rezistentă datorită temperatorilor ridicate și secetei.

Asfel că soluția cea mai eficientă este vaccinul, însă prețul este destul de ridicat.

Marius are 36 de ani, iar medicul tocmai i-a confirmat că suferă de alergie la ambrozie. "Când temperaturile persistă înspre toamna până târziu peste 20 de grade, pacienții se prezintă cu simptomatologie până spre sfârşitul lunii octombrie", spune Bianca Matiș, alergolog.

Circa 2,5 milioane de români suferă de alergie la ambrozie. 

Ambrozia devine tot mai rezistentă la schimbăile de temperatură

Planta s-a adaptat la schimbările climatice și oamenii sunt afectați chiar și în sezonul rece. 

Ambrozia i-a făcut 15 ani viaţa un chin Luizei. A salvat-o vaccinul cu extract de ambrozie, care costă între 1.700 şi 2.000 de lei. 

"Din primăvară am început imuno terapia cu alergen, cu extract de ambrozie. Este singurul tratament care schimbă cursul bolii, învaţă organismul din a fi alergic să devina tolerant", explică Luiza Hiticaș, medic rezident alergologie.

"60% din cei alergici la un singur lucru sunt alergici la ambrozie, mai mult de 1 din 2. 40%  din populaţia Europei va avea alergie la ambrozie tocmai că se răspândeşte, a început să se adapteze chiar un pic către înălţimi", afirmă Carmen Bunu Panaitescu, Societatea Română de Alergologie.

Timişoara este singurul oraş unde a fost implementat un sistem de monitorizare a polenului din aer. Aplicaţia ALERGO TEL determină tipurile de alergeni din atmosferă, iar medicii pot prescrie mai eficient tratamentele, potrivit observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: alergie ambrozie ambrozie vaccin