x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

New York-ul a introdus avertizări cu privire la conţinutul de sare al mâncării din meniurile restaurantelor

0
02 Dec 2015 - 21:22
Simbolul unei mici solniţe de sare într-un triunghi negru a devenit, începând de marţi, metoda de avertizare cu privire la conţinutul de sare ridicat al anumitor feluri de mâncare din meniurile restaurantelor din New York, primul oraş american care a făcut acest pas în cadrul unei campanii de prevenire a bolilor coronariene, conform Reuters.

Astfel, orice fel de mâncare din meniu care conţine mai mult de 2.300 miligrame de sare, cantitatea maximă de sare recomandată pentru consumul zilnic de nutriţionişti (aproximativ o linguriţă de sare), trebuie să fie însoţit de această avertizare.

Măsura, care a fost aprobată în unanimitate de New York City Board of Health în luna septembrie, se aplică doar în cazul lanţurilor de restaurante care dispun de cel puţin 15 locaţii comerciale pe teritoriul Statelor Unite şi standurilor de gustări amenajate în incinta arenelor sportive şi a cinematografelor.

"Nu e deloc greu să primeşti 2,3 grame de sare într-o singură porţie de mâncare", a declarat Dr. Howard Weintraub, codirector al centrului pentru Prevenirea Maladiilor Cardiovasculare NYU Langone.

Noile avertizări tipărite pot deschide ochii clienţilor unor lanţuri fast-food precum Chipotle sau Subway, care sunt percepute drept "mai sănătoase", notează Reuters. Astfel, un burrito de pui de la Chipotle conţine nu mai puţin de 2.790 mg. de sare, în timp ce sandvişul picant "Italian sub" de la Subway conţine 2.980 mg de sare, aripioarele picante Buffalo Wings de la TGI Friday's conţin 3.030 mg. de sare, iar salata de spanac cu creveţi la grătar de la Applebee's conţine 2.990 mg. de sare.

Maladiile cardiovasculare reprezintă principala cauză a mortalităţii premature în New York, cu aproape 17.000 de decese în cursul anului 2013, iar medicii şi nutriţioniştii au avertizat în repetate rânduri cu privire la existenţa unei corelaţii între consumul ridicat de sare şi hipertensiunea arterială.

Un studiu realizat în 2010 ajungea la concluzia că, în medie, un newyorkez consumă mai mult de 3.200 mg. de sare pe zi, cu niveluri mai ridicate de consum în rândul hispanicilor şi afroamericanilor.

"Lucrurile nu se vor îmbunătăţi dacă tot ce vor face oamenii va fi să nu mai mănânce sare. Dar poate că vor începe să fie mai atenţi la cât de multă sare mănâncă şi poate vor coborî şi din metrou cu o staţie mai devreme pentru a merge puţin pe jos, sau nu vor mai lua liftul pentru a urca până la etajul doi", a mai susţinut Dr. Weintraub. AGERPRES
Citeşte mai multe despre:   sare,   restaurant,   new york,   solnita

 



Mai multe titluri din categorie

(P) Când știi dacă ai nevoie de augmentare mamară?

(P) Când știi dacă ai nevoie de augmentare mamară?
Galerie Foto Cand stii daca ai nevoie de augmentare mamara? Cand stii daca ai nevoie de o ridicare a sanilor, adica de o mastopexie? Cand trebuie sa schimbi protezele mamare? Medicii de la Soma Clinic ne ajuta sa intelegem cand este ...

50% dintre părinții români își abuzează copiii sub diverse forme

50% dintre părinții români își abuzează copiii sub diverse forme
Circa 50% dintre părinții români nu respectă dreptul de protecție al copiilor și aproape 70% nu respectă dreptul la libera exprimare, arată un studiu realizat în 2020 de Fundația World Vision România....

Valeriu Gheorghiță: EMA ar putea autoriza vaccinarea copiilor sub 16 ani din luna iunie

Valeriu Gheorghiță: EMA ar putea autoriza vaccinarea copiilor sub 16 ani din luna iunie
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) este posibil să autorizeze vaccinarea copiilor cu vârste sub 16 ani începând de luna viitoare, a declarat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare...

Ce băutură scade tensiunea arterială

Ce băutură scade tensiunea arterială
Presiunea sângelui poate fi influențată de alimentație. Așadar, ești conștient ce consumi ? Pentru că un anumit tip de băutură ajută la scăderea tensiunii arteriale sistoliice și diastolice,...

Anticorpii la COVID-19 persistă în organism cel puțin 8 luni după infectare

Anticorpii la COVID-19 persistă în organism cel puțin 8 luni după infectare
Anticorpii dezvoltați în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2 persistă în organism cel puțin 8 luni în majoritatea cazurilor, arată un studiu realizat de spitalul San Raffaele dn Milano şi de Institutul Su...

Clinica Eliade, specialişti în medicina integrativă: "Abordarea holistică aduce rezultate eficiente"

Clinica Eliade, specialişti în medicina integrativă: "Abordarea holistică aduce rezultate eficiente"
Tratamentele holistice s-au evidențiat în ultimul deceniu pentru că sunt eficiente. Filosofia medicinei integrative este aceea că omul trebuie privit ca un întreg: corp, minte, spirit. Dacă problema de la care p...

Pandemia de COVID-19 crește riscul de obezitate la copii

Pandemia de COVID-19 crește riscul de obezitate la copii
Pandemia de COVID-19 crește riscul de obezitate la copii, avertizează Biroul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Raportul arată că închiderea școlilor și grădinițelor, cu des...

60% dintre pacienții spitalizați cu COVID-19 au prezentat simptome și după șase luni

60% dintre pacienții spitalizați cu COVID-19 au prezentat simptome și după șase luni
La șase luni de la infectarea cu virusul SARS-CoV-2, circa 60% dintre pacienții spitalizați manifestă cel puțin un simptom de  oboseală, dureri sau greutăţi în respiraţie, arată un studiu...

Tartrul deschide calea cariilor şi parodontozei

Tartrul deschide calea cariilor şi parodontozei
L-am întrebat pe un mare profesor de medicină stomatologică când omul va merge la dentist fără spaima durerii, ca la frizer. A răspuns: atunci când va face controale la stomatolog la 6 luni.   Așa...

Când va începe vaccinarea anti COVID-19 a copiilor între 12 și 15 ani

Când va începe vaccinarea anti COVID-19 a copiilor între 12 și 15 ani
Vaccinarea anti COVID-19 a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani va începe după ce Agenția Europeană a Medicamentului (AEM) va autoriza administrarea dozelor la aceștia, a anunțat Valeriu Gheorghiță,...
Serviciul de email marketing furnizat de