x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Nu este epidemie de meningită

Nu este epidemie de meningită

de Magda Marincovici    |    17 Iun 2012   •   17:24
Nu este epidemie de meningită

Ministerul Sanatatii (MS) avertizeaza ca nu se inregistreaza o epidemie de meningita virala in tara noastra. Potrivit raportului Institutului National de Sanatate Publica in judetul Suceava, in ultimele doua saptamami au fost depistate 42 de cazuri de meningita virala, dintre care 36 in municipiul Suceava, in majoritatea lor fiind copii. MS considera ca "rezultate preliminare ale investigatiilor de laborator de la focarul initial din municipiul Suceava sugereaza imbolnavirea cu enterovirusuri'.

In sezonul cald (primavara-vara), circula acest tip de virusuri, care se transmit pe cale fecal-orala prin maini murdare, alimente si obiecte contaminate, mai ales in colectivitatile de copii – scoli, gradinite, crese - transmiterea fiind favorizata de lipsa igienei personala, in principal spalatul mainilor.

Specialistii Directiei de Sanatate Publica Suceva au intensificat supravegherea epidemiologica in special in colectivitatile de copii, pentru a identifica precoce alte eventuale cazuri. De asemenea, au fost efectuate proceduri de dezinfectie in colectivitatile de copii. MS recomanda populatiei sa respecte regulile de igiena individuala (spalarea pe maini inainte de masa, dupa diverse activitati, dupa folosirea toaletelor), spalarea riguroasa a fructelor si legumelor, evitarea scaldatului in locuri neamenajate, consumul de apa numai din surse sigure, evacuarea zilnica a gunoiului menajer.

×