x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate OMS: Pandemia de COVID-19 are un impact grav asupra cancerului

OMS: Pandemia de COVID-19 are un impact grav asupra cancerului

04 Feb 2021   •   13:17
OMS: Pandemia de COVID-19 are un impact grav asupra cancerului

Pandemia de COVID-19 a afectat grav tratamentele pentru cancer în o treime din statele europene, atrage atenția Organizația Mondială a Sănătății (OMS), citată de AFP.

''Impactul pandemiei asupra cancerului în regiune este catastrofal. Unele ţări au fost afectate de o penurie de medicamente anticanceroase şi multe au înregistrat o scădere semnificativă a diagnosticelor noi de cancer, chiar şi în ţările cele mai mai bogate''', a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge.

Circa 30% din 53 de state membre ale organizației de pe vechiul continent și câteva din Asia Centrală, serviciile oncologice au fost parțial sau total întrerupte.

La începutul instituirii izolării populației, în primăvara anului 2020, numărul cazurilor de cancer diagnosticate a scăzut cu 40% în Belgia și Olanda, iar în Kârgâstan s-au redus cu 90%.

În Marea Britanie, întârzierile în stabilirea diagnosticului și începerea tratamentului va duce la o creștere cu 15% a deceselor din cauza cancerului colorectal și cu 9% a celor provocate de cancerul la sân în următorii cinci ani.

80% dintre decesele din Europa sunt provocate de cancer, diabet și boli respiratorii cronice. 

 

×
Subiecte în articol: cancer COVID oms