x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate OMS va discuta posibilitatea introducerii pașapoartelor de vaccinare

OMS va discuta posibilitatea introducerii pașapoartelor de vaccinare

14 Ian 2021   •   14:49
OMS va discuta posibilitatea introducerii pașapoartelor de vaccinare
Sursa foto: Foto: Facebook/ Ministerul Apărării Naționale

Pașapoartele de vaccinare pentru călătoriile internaționale vor luate în discuție de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit expertului Departamentului european de imunologie, Oleg Benesh, citat de EFE.

"Odată cu apariţia vaccinurilor eficiente şi sigure împotriva coronavirusului, OMS studiază temele legate de vaccinarea călătorilor internaţionali. Am dori să amintim că folosirea unui certificat internaţional este o chestiune reglementată prin normele medicale şi sanitare", a spus acesta.

OMS va analiza aspectele ştiinţifice, juridice şi etice ale introducerii unui astfel de mecanism.

Organizația recomandă, în prezent, persoanelor care vor să călătorească, aprobarea e către state a unor restricţii ori cerinţe de vaccinare pentru turiști şi schimbul de informaţii între ţări cu privire la procesul de vaccinare.

Una dintre statele care au propus introducerea pașapoartelor de vaccinare este Rusia. Totodată, Israelul va emite pașapoarte verzi pentru persoanele care s-au imunizat. 

Însă șefa camerei superioare a Parlamentului rus, Valentina Matvienko, a criticat dur această practică, acuzând că încurajează discriminarea. Dar președintele Vladimir Putin a sprijinit inițiativa. 

 

×
Subiecte în articol: oms pasapoarte vaccinare