x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Premiera medicala la Spitalul Sf. Ioan din Bucuresti: Montarea unor stenturi speciale urologice

Premiera medicala la Spitalul Sf. Ioan din Bucuresti: Montarea unor stenturi speciale urologice

de Magda Marincovici    |    04 Iul 2011   •   07:25

Profesorul doctor Geavlete, seful Clinicii Urologie a Spitalului Clinic de Urgenta "Sfantul Ioan" din Bucuresti, efectueaza in aceasta dimineata o interventie chirurgicala de montare a unor stenturi speciale urologice. Acest tip de stenturi ofera pacientilor sana imbunatatirii calitatii vietii. Astfel, in cazul pacientilor cu adenom de prostata, montarea stentutului urologic permite dilatarea uretrei si in felul acesta continuarea tratamentului si in unele cazuri evitarea unor interventii chirurgicale severe. In cazul pacientelor cu neoplasme genitale (cancer de col uterin), montarea stentului asigura dilatarea ureterului. In felul acesta, pacienta poate urina normal si scapa de sonda montata la spate pentru a urina.

Profesorul doctor Alexandru Ciocalteu, directorul Spitalului "Sfantul Iona", explica faptul ca stenturileurologice au rolul de a dilata uretra sau, dupa caz, uretera, asa cum stenturile cardiace sunt montate pentru a obtine dilatarea coronarelor. Aceste stenturi se monteaza in cadrul unei interventii chirurgicale minim invazive pentru pacienti.

×