x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Preşedintele CNAS, Lucian Duţă, singurul medic care va semna contractul cadru.

Preşedintele CNAS, Lucian Duţă, singurul medic care va semna contractul cadru.

de Magda Marincovici    |    30 Mai 2011   •   14:13

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, doctorul Lucian Duta, probabil, va fi singurul medic care va semna contractul cadru', avertizeaza presedinta Societatii Romane de Medicina Familiei.

Medicul Rodica Tanasescu spune ca medicii de familie nu vor semna contractul deoarece contine multe prevederi cu care nu pot fi de acord. Astfel, 'informatizarea este o problema serioasa pentru care ar trebui sa se implice CNAS si Ministerul Sanatatii. Ar fi mai ieftin daca s-ar face licitatie, in plus, responsabilitatea pentru functionarea sistemului trebuie sa fie asumata de cei care doresc acest lucru'. Medicii refuza sa semneze contractul cadru pe 2011-2012 deoarece in document nu sunt stipulate foarte clar periodicitatea consultatiilor pentru bolnavii cronici si daca pacientii care nu au achitat asigurarile de sanatate au sau nu dreptul la consultatii medicale. 'Ce sa semnam? Contractul nu are norme de aplicare! Si nu ne putem permite sa semnam un document care ne-ar obliga sa aducem bani de acasa pentru functionarea cabinetului medical, pentru redevente lunare de sute de euro, pentru cititoarele de carduri", spune presedintele Societatii Romane de Medicina Familiei.

Initial, contractul-cadru pe 2011-2012 trebuia semnat de la 1 aprilie. Ulterior, Guvernul a amanat semnarea pentru 1 iunie. Dupa 1 iunie, daca nu semneaza contractul-cadru, medicii de familie vor acorda asistenta medicala, dar nu vor elibera retete si concedii medicale, precizeaza medicul Rodica Tanasescu..

×