x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Preşedintele Federaţiei Patronatelor Medicilor de Familie: Nu mi-a cerut nimeni demisia, dar mi se pare moral să fac acest gest".

Preşedintele Federaţiei Patronatelor Medicilor de Familie: Nu mi-a cerut nimeni demisia, dar mi se pare moral să fac acest gest".

de Magda Marincovici    |    13 Iun 2011   •   12:06

Doctorul Doina Mihaila, presedintele Federatiei Patronatelor Medicilor de Familie (FPMF), si doctorul Rodica Tanasescu, presedintele Societatii Medicilor de Familie, au anuntat ca si-au dat demisia de onoare din aceasta functie. "Nu mi-a cerut-o nimeni demisia, dar mi se pare normal si moral sa fac acest gest atat timp cat nu am reusit sa obtin o suplimentare cat de mica la finantarea cabinetelor medicilor de familie, misiune care mi s-a incredintat', ne-a declarat doctorul Doina Mihaila.

Federatia Patronatelor Medicilor de Familie si Societatea Medicilor de Familie au avut mai multe tentative de negociere cu CNAS cu scopul de a obtine o finantare corespunzatoare functionarii normale a cabinetelor medicilor de familie. Desi acesta a fost unul dintre principalele puncte de divergenta, totusi, medicii de familie au semnat contractul-cadru pentru serviciile medicale pe 2011. Astfel, ei nu au obtinut finantarea de care au nevoie pentru a face fata cheltuielilor legate de intretinerea si functionarea cabinetelor medicale, fiind in pericol de faliment. Medicii spun ca au cedat, deoarece se gandesc la pacienti, care n-au nici o vina sa sufere din cauza acestui conflict.

Sambata, saptamana trecuta, la reuniune PNMF, medicii de familie i-au refuzat doctorului Doina Mihaila demisia, in prezent fiind presedinte interimar al PNMF pana in luna iulie.

×