x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: Este necesar de acordul tuturor partidelor pentru reformarea sistemului sanitar »

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: Este necesar de acordul tuturor partidelor pentru reformarea sistemului sanitar »

de Magda Marincovici    |    08 Aug 2011   •   11:35

"Este necesar de acordul tuturor partidelor pentru reformarea sistemului sanitar', a declarat profesorul doctor Streinu Cercel, manager al Institutului de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals", de a prelua conducerea Ministerului Sanatatii si sa reformeze sistemul sanitar.

Un sondaj de opinie recent il plaseaza pe prof. dr. Streinu Cercel pe locul intai in topul persoanelor apreciate sa ocupe locul de ministru al Sanatatii.

Faptul ca fiecare ministru a schimbat totul atunci cand a preluat mandatul are consecinte negative. Un exemplu este contractul-cadru. Acesta este modificat anual, ceea ce il obliga pe managerul unui spital sa-si modifice indicatorii, spune prof. dr. Streinu Cercel. El a accentuat ideea ca un asemenea mandat "este indelung negociabil', dar nu e cazul in ceea ce-l priveste deoarece nu este inscris in nici un partid si portofoliul de la Sanatate apartine UDMR.

Afirmatiile au fost facute la conferinta de presa ce a avut ca tema principala acreditarea Institutului de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals' de catre Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor, confirmand prin punctaul mare inregistrat calitatea serviciilor medicale, a conditiilor de cazare si respectarea drepturilor pacientului.

×