x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Renunțați la băuturile răcoritoare dietetice! Următoarele argumente vă vor convinge

Renunțați la băuturile răcoritoare dietetice! Următoarele argumente vă vor convinge

28 Noi 2015   •   18:38
Renunțați la băuturile răcoritoare dietetice! Următoarele argumente vă vor convinge
Dacă ați hotărât să renunțați la băuturile carbogazoase dietetice, ați făcut cea mai buna alegere! Probabil ați auzit că nu sunt tocmai sănătoase sau poate nu ați slăbit cât v-ați fi dorit. 

În cazul în care consumați în continuare aceste răcoritoare fără calorii ar trebui să aveți in vedere motivele pe care vi le prezentăm în continuare. Potrivit www.prevention.com, cele mai convingătoare argumente pentru a renunța la sucurile light sunt:

Migrenele dispar și puterea de concentrare
În momentul în care veți renunța la băuturile carbogazoase light sau fără calorii, veți constata că durerile de cap nu mai apar, că puteți gandi mai clar și că vă puteți concentra mai bine. „De ce?”, vă veți întreba. Răspunsul: toți compușii chimici ai îndulcitorului artificial aspartam au un impact negativ asupra sistemului nervos și cauzează migrene, anxietate, insomnie, conform unui studiu condus de European Journal of Clinical Nutrition.

Papilele gustative devin mai sensibile
Când veți înceta să consumați bauturi dietetice, veți observa că toate mâncărurile sunt mai savuroase, au un gust mai bun. Motivul? Îndulcitorii artificiali pe care îi conțin aceste sucuri sunt de sute de ori mai dulci decât zahărul și, bineînțeles, „amorțesc” papilele gustative. Mai mult decât atât, aspartamul și celelalte chimicale din carbogazoasele light transmit semnale greșite creierului, care ajunge să poftească și mai mult zahăr.

Începeți, în final, să scăpați de kilogramele în plus
Cel mai probabil, ați început să beți sucuri light pentru a slăbi, dar de fapt veți începe să scădeți în greutate când veți înceta să consumați băuturi carbogazoase de orice tip. De fapt, un studiu desfășurat de-a lungul a nouă ani, a demonstrat că adulții care au consumat constant astfel de sucuri de dietă nu au reușit să scape de burtă. În plus, aceste băuturi cauzează hipertensiune, obezitate și cresc nivelul trigliceridelor, care cauzează boli de inimă și diabet.

Oasele se întăresc

Renunțând la băuturile dietetice vă veți întări oasele și veți reduce riscul de fracturi. Un studiu desfășurat în 2014 a demonstrat că persoanele în vârstă care de-a lungul vieții au consumat băuturi carbogazoase light au o densitate osoasă mai redusă la nivelul șoldurilor. Fiecare suc pe care îl consumați, crește riscul de fracturi.

Atitudinea în fața mâncării se schimbă
Băuturile dietetice nu au calorii și de aceea oamenii consideră că au „dreptul” să își satisfacă alte mici mofturi culinare fără a se îngrășa. De multe ori, alături de sucul light, oamenii consumă și alte alimente nesănătoase precum meniuri tip fast-food, prăjituri, chipsuri pentru că au impresia că își pot permite acele calorii.

Vă veți îmbăta mai greu
Este un fapt: băuturile dietetice vă fac să vă îmbătați mai repede. Când le amestecați cu alcool, stomacul se golește mai rapid decât atunci când se utilizează sucuri normale. Totuși, când vreți să slăbiți, se recomandă să evitați alcoolul.

Funcția rinichilor se îmbunătățește
Dacă nu veți mai introduce în corp toate acele ingrediente imposibil de pronunțat pe care le conțin băuturile dietetice, rinichii vor putea elimina mai ușor toxinele din organism, vă veți regla tensiunea arterială și mineralele vor fi absorbite mai repede. Un studiu pe această temă a demonstrat că femeile care au consumat două sau mai multe pahare de suc dietetic au fost mai predispuse la boli de rinichi.
 

×
Subiecte în articol: bauturi dietetice