x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Românii, grav afectați de anxietate și depresie. Ce să faci în cazul unui atac de panică

Românii, grav afectați de anxietate și depresie. Ce să faci în cazul unui atac de panică

de Redacția Jurnalul    |    22 Mai 2023   •   18:30
Românii, grav afectați de anxietate și depresie. Ce să faci în cazul unui atac de panică
Sursa foto: Pexels

Tot mai mulți români se confruntă cu probleme de sănătate mintală. Astfel că atacurile de panică au devenit frecvente iar numărul celor care suferă de anxietate și depresie este ridicat.

Puțini dintre noi știm însă cum se manifestă un atac de panică. Acesta apare ca o senzație bruscă de teamă intensă, neliniște, anxietate care poate provoca și reacții fizice severe. Astfel că este important să știm cum să acționăm într-un astfel de moment. 

Un atac de panică apare brusc iar problema nu se rezolvă fără ajutor. Mai mult, netratat, acesta se agravează și se ajunge la dezvoltarea unor fobii, depresie și chiar suicid. Un lucru la îndemână, și care ajută pe moment, este consumul unui pahar cu apă. Astfel îți distragi atenția de la starea pe care o ai, potrivit antena3CNN.

Un alt lucru important este că atacurile de panică sunt provocate și de lipsa de magneziu. 

Deși tot mai multe  persoane suferă de anxietate și depresie, puțini apelează la ajutorul unui psiholog. Deși circa 55% dintre români suferă de anxietate și 22% de depresie, 89% nu au apelat niciodată la psihoterapie. 

anxietate

 

 

 

×
Subiecte în articol: atac panica magneziu depresie anxietate