x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Terapia personalizată a cancerelor: Medici și psihologi de prestigiu, reuniți la Conferința Națională de Psiho-Oncologie

Terapia personalizată a cancerelor: Medici și psihologi de prestigiu, reuniți la Conferința Națională de Psiho-Oncologie

de Adriana Deoanca    |    25 Oct 2023   •   10:38
Terapia personalizată a cancerelor: Medici și psihologi de prestigiu, reuniți la Conferința Națională de Psiho-Oncologie

Conferința Națională de Psiho-Oncologie, ediția a III-a, are loc la Cluj, în perioada 27-29 octombrie. Evenimentul se desfășoară în format hybrid, la fel ca anul trecut, online și onsite, și este unicul de acest profil din România.

Organizatorul Conferinței este Asociația Pacienților cu Boli Cronice “Restart la Viață” în parteneriat cu Institutul Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuță" si Universitatea “Babeș Bolyai” din Cluj Napoca. Evenimentul este avizat de Colegiul Psihologilor din România (10 credite) și de Colegiul Medicilor din România și are ca temă principală “Terapia personalizată a cancerelor”.

“Împreună, vom explora cele mai recente descoperiri și practici din domeniul psiho-oncologiei. Această conferință este o oportunitate prețioasă pentru medici și psihologi de a învăța unii de la alții, de a aborda provocările complexe ale psiho-oncologiei și de a contribui la îmbunătățirea vieților pacienților noștri.

Prin conexiuni autentice și dialog colectiv, suntem chemați să creăm soluții inovatoare pentru a sprijini pacienții afectați de cancer. Așteptăm cu nerăbdare să ne întâlnim și să contribuim la avansul acestui domeniu esențial”  menționează Lidia Stoica, președintele fondator al Asociației Pacienților cu Boli Cronice “Restart la Viață”.

Evenimentul va reuni lideri de opinie cu o vastă experiență, atât din psihologie, cât și din următoarele specialități medicale: oncologie, chirurgie generală, radioterapie, radiologie-imagistică, ginecologie, dar și din alte specialități conexe.

Manifestarea are loc în contextul în care în care la începutul lunii octombrie, lună dedicată conștientizării și prevenției cancerului de sân,  a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul nr. 3303, prin care se atestă serviciile de psiho-oncologie conexe actului medical  adresate pacienților diagnosticați cu o această maladie. Astfel, se face încă un pas pentru alinierea României la standardul de îngrijire european și mondial din domeniu.

Regăsiți programul științific complet, numele speakeri-lor, precum și alte detalii prețioase pe site-ul oficial al Conferinței: https://psiho-oncologie-event.ro/.

×
Subiecte în articol: cancer terapie personalizată