x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vaccin pneumococic, inclus pe lista medicamentelor gratuite

Vaccin pneumococic, inclus pe lista medicamentelor gratuite

de Redacția Jurnalul    |    18 Iul 2024   •   17:45
Vaccin pneumococic, inclus pe lista medicamentelor gratuite

Vaccinul pneumococic polizaharidic cu 23 de valenţe a fost inclus pe lista medicamentelor gratuite, anunță purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Acesta va fi disponibil în mod gratuit tuturor persoanelor care primesc recomandarea de administrare din partea medicilor, a precizat Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

"La propunerea Comitetului Naţional de Vaccinare şi având în vedere particularităţile epidemiologice naţionale, lista medicamentelor gratuite a fost extinsă cu un nou vaccin. Este vorba despre vaccinul pneumococic polizaharidic cu 23 de valenţe. Este un vaccin care protejează şi susţine sistemul imunitar, iar specialiştii recomandă acest vaccin în special copiilor, vârstnicilor, dar şi bolnavilor cu afecţiuni cronice şi celor cu imunosupresie din diferite cauze. Odată cu includerea pe această listă, vaccinul va putea fi disponibil în mod gratuit tuturor persoanelor care primesc recomandarea de administrare din partea medicilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

×