Apa de gură este un produs indispensabil, folosit de oameni din întreaga lume. După câte se pare, prima referire la utilizarea unei soluții similare datează din anul 2700 î.e.n.
În secolul XVII, Anton van Leeuwenhoek a descoperit bacteriile din cavitatea bucală și a combinat diferite ingrediente, pentru a obține o substanță care să le distrugă, dar toate experimentele au eșuat.
În anul 1960, Harald Loe a descoperit clorhexidina, cu ajutorul căreia putea fi prevenită placa. Totuși, cercetările recente au relevat că acest compus este nociv. După câte se pare, apa de gură conține numeroase chimicale care pot cauza cancer.
Există totuși și alternative. Potrivit livingtraditionally.com, ne putem prepara propria apă de gură doar din ingrediente naturale:
Instrucțiuni:
Amestecați într-un borcan pudra de calciu și cristalele de xylitol. Adăugați complexul de minerale și picăturile de ulei esențial. Adăugați apa filtrată și amestecați. Închideți recipientul și scuturați energic până când se dizolvă xylitolul. Amestecați de fiecare dată înainte de utilizare și folosiți în două săptămâni.
Citește pe Antena3.ro