x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Boala cruntă de care te ferește ardeiul iute

Boala cruntă de care te ferește ardeiul iute

13 Sep 2016   •   11:07
 Boala cruntă de care te ferește ardeiul iute

Folosit în special contra afecțiunilor digestive, ardeiul iute te poate proteja și de boli ale minții, cardiovasculare sau cancer, scrie clicksanatate.ro.

Antioxidanții sunt „zestrea“ ce mai de preț a ardeilor iuți. Pe măsură ce se coc, concentrația acestor compuși crește. Activitatea antioxidantă cea mai puternică o deține luteolina, urmată de capsaicină și quercitină. Luteolina și quercitina sunt flavonoizi care fac parte din vasta familie a antioxidanților. Au efect protector împotriva maladiilor cardiovasculare și cancerului.

Este antireumatic

Și astăzi, capsaicina intră în componența unguentelor antireumatice și antidurere. Creme pe bază de capsaicină sunt folosite pe scară largă contra poliartritei reumatoide, fibrolamgiei, nevralgiilor. Plasturi cu capsaicină se folosesc contra durerilor de spate sau durerilor reumatice.
E bine să-l ai în casă în caz de diaree sau balonare

De mii de ani, ardeiul iute este folosit pentru remedierea problemelor digestive, inclusiv balonare, dureri de burtă, diaree și crampe. Mai este folosit pentru fluidizarea circulației sangvine și pentru scăderea colesterolului „rău”. În vechime, mai era folosit contra durerilor de dinți, alcoolismului, malariei și febrei.
Te ajută în lupta cu kilogramele în plus

Capsaicina e responsabilă de gustul picant al ardeiului. Prezența ei în organism determină o creștere a metabolismului bazal, dă senzația de sațietate, scăzând astfel nevoia de a mânca, ceea ce poate fi de folos persoanelor care vor să slăbească. Studii recente arată că substanța respectivă poate preveni apariția cancerului.

×
Subiecte în articol: ardei iute alzheimer maladia alzheimer