Cercetarea a analizat extractele fenolice și acidul hidroxicitric din hibiscus sabdariffa, care poate inhiba formarea celulelor adipoase. Doar acidul hidroxicitric nu este suficient pentru modificări ale conținutului de grăsime dar extractele fenolice reduc acumulările de lipide cu circa 95% în celulele stem derivate din ţesutul adipos uman.
"Aceşti compuşi fenolici sunt obţinuţi din plante şi pot fi consumaţi de oameni, de aceea ar trebui să existe puţine efecte secundare sau chiar deloc", a spus coordonatoarea studiului, Manisha Singh.
Consumul excesiv de grăsimi duce la formarea de adipocite, care reglementează energia organismului și glicemia. Însă dacă aportul caloric este prea mare, atunci se dezvoltă obezitatea.
"Extractele fenolice din hibiscus pot contribui la crearea unui produs alimentar sănătos, eficient atunci când interferează cu formarea de celule adipoase, dar care poate să ocolească efectele secundare negative ale unora dintre medicamentele actuale", a explicat și Benu Adhikari, coautor al studiului.
Intenția cercetătorilor este de a folosi această plantă la prepararea unor băuturi răcoritoare.
Studiul a fost publicat în International Journal of Food Science and Technology, la sfârșitul anului trecut.