Floarea de hibiscus este recunoscută pentru frumusețea ei, dar merită cel puțin la fel de multe laude pentru puterile ei curative. Mai multe varietăți de hibiscus au fost utilizate în medicina tradițională, dar cea mai apreciată a rămas cea roșie, scrie prevention.com.
Cercetările științifice recente au demonstrat că ceaiul de hibiscus este benefic în special pentru persoanele care suferă de boli de inimă. Medicii au confirmat că această floare roșie reduce tensiunea arterială grație proprietăților diuretice (ajută corpul să elimine apa în exces) și a antocioninei care blochează efectele angiotensinei.
Prepararea ceaiului
Ingrediente:
4 cești cu apă
3 linguri de floare de hibiscus uscată
1 baton de scorțișoară
1 lingură zahăr neprocesat
sucul de la o portocală
Când apa a început să fiarbă adăugați hibiscusul și scorțișoara. Lăsați să se infuzeze pentru 20 de minute. Strecurați, adăugați zahărul și sucul de portocală. Serviți cald sau rece.