x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cele mai bune remedii pentru durerile de spate

Cele mai bune remedii pentru durerile de spate

22 Aug 2016   •   19:07
 Cele mai bune remedii pentru durerile de spate

Potrivit unui studiu, trei luni de cursuri de yoga au remediat durerile de spate în mod semnificativ. Chiar și un an mai târziu, pacienții cu dureri de spate cronice care au participat la cursuri de yoga au admis că resimt mai puțină durere decât cei care nu au participat la cursuri, scrie clicksanatate.ro.

Studiul din Marea Britanie a fost realizat pe un eșantion de 313 adulți cu dureri de spate cronice nespecifice - cu alte cuvinte, dureri de spate în curs de desfășurare, cu o cauză fizică cunoscută.

Ce spune cel mai important studiu despre această terapie

La încheierea studiului, pacienții care au luat cursuri de yoga au fost capabili de a practica mai multe activități cu un procent de 30 % față de cei care au refuzat cursurile. În plus, aceștia au raportat o scădere a durerii. 60% din participanții la cursurile respective au continuat să practice yoga pe cont propriu.

În plus, cel mai mare studiu din SUA privind yoga desfășurat până în prezent, care a urmărit 228 adulți din șase orașe diferite, s-a ajuns la concluzia că yoga a îmbunătățit funcțiile legate de spate. În următoarele 12 săptămâni simptomele au fost diminuate și a fost redus necesarul de medicamente pentru durere, de asemenea.

×