x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

De ce e bine să nu consumi prea puțină sare

0
23 Mai 2016 - 18:10
De ce e bine să nu consumi prea puțină sare

Deși până acum se credea că sarea consumată în cantitate mare poate crește riscul de afecțiuni cardiovasculare, cercetătorii atenționează și că o cantitate prea mică de sare poate presupune aceleași riscuri, scrie clicksanatate.ro.

La aceste concluzii au ajuns oamenii de știință de la Universitatea McMaster din Canada și cei de la Centrul de Studii Medicale Hamilton după ce au analizat starea de sănătate în cazul a 130.000 de persoane din 49 de țări.

Inițial, specialiștii le-au verificat obiceiurile alimentare, mai exact cantitatea de sare pe care obișnuiau să o includă în dietă.

Mai apoi, i-au supus pe voluntari la mai mai multe teste medicale, printre care evaluarea tensiunii arteriale, dar și riscul de afecțiuni cardiace.

Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că un consum prea mic de sare poate favoriza apariția afecțiunilor cardiovasculare, chiar dacă persoana nu are probleme cu tensiunea arterială.

Aceste persoane erau mai predispuse infarcturilor miocardiace, atacurilor de cord, dar și accidentelor vascular cerebrale.

Citeşte mai multe despre:   sare,   consumul de sare,   iod

 



Mai multe titluri din categorie

Cele mai răspândite mituri despre implanturile dentare, demontate de medicul Octavian Munteanu

Cele mai răspândite mituri despre implanturile dentare, demontate de medicul Octavian Munteanu
Conform raportului studiului publicat de European Association of Osseointegration (EAO), care vizează identificarea tendințelor viitoare în implantologia europeană până la 2030, cererea pacienților pentru...

Producătorii vaccinului Pfizer/BioNTech anunță sfârșitul pandemiei de COVID-19

Producătorii vaccinului Pfizer/BioNTech anunță sfârșitul pandemiei de COVID-19
Fondatorii companiei germane BioNTech, care a dezvoltat împreună cu societatea americană de medicamente Pfizer vaccinul Cominarty împotriva virusului SARS-CoV-2, estimează că pandemia va dura până la...

EMA începe procedura de revizuire a vaccinului chinezesc Sinovac

EMA începe procedura de revizuire a vaccinului chinezesc Sinovac
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) începe procedura de revizuire continuă a vaccinului chinezesc Sinovac anti COVID-19, în vederea unei posibile autorizări în UE, scrie AFP. Nu...

Alimente bune pentru creier 

Alimente bune pentru creier 
Galerie Foto Creierul este organul cel mai înfometat din corpul nostru şi are nevoie de cea mai multă energie. Cu toate că are aproximativ 1,5 kilograme, consumă aproximativ un sfert din resursele energetice totale ale...

Centrele de vaccinare ale spitalelor militare sunt deschise non-stop în această săptămână

Centrele de vaccinare ale spitalelor militare sunt deschise non-stop în această săptămână
Centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara sunt deschise non-stop în această săptămână pentru persoanele care vor să se imunizeze...

Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Pfizer va fi autorizat în SUA pentru copiii de peste 12 ani

Vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de Pfizer va fi autorizat în SUA pentru copiii de peste 12 ani
Vaccinul Cominarty, dezvoltat de Pfizer/BioNTech împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2, va fi autorizat de SUA pentru administrarea la copiii de peste 12 ani, începând de săptămâna viitoare, anunță ...

Cum deosebim sindromul intestinului iritabil de cancerul de colon

Cum deosebim sindromul intestinului iritabil de cancerul de colon
Tot mai des, oamenii aud diagnosticul sindrom de intestin iritabil. Este vorba despre neplăceri în domeniul scaunului, dar poate fi şi o capcană: acest fenomen poate ascunde boli canceroase grave.   Se în...

Oasele din apropierea pumnului se rup cel mai des

Oasele din apropierea pumnului se rup cel mai des
A trecut vremea când, intrând într-o secţie de Ortopedie, erai învăluit într-un nor de ghips, căci doar cu imobilizare în ghips, luni și luni, se rezolvau la acel timp majoritatea fracturilor. Acum, doar 5%...

4 obiceiuri sănătoase pentru fiecare zi

4 obiceiuri sănătoase pentru fiecare zi
În goana zilnică, uităm adesea de lucrurile care sunt cu adevărat importante, chiar dacă aceste lucruri sunt unele pe care omul le face de mii de ani. Sunt, spre exemplu, zile în care dacă ne monitorizăm mersul...

Aceşti bolnavi trebuie să facă mişcare, chiar dacă li s-a micşorat capacitatea respiratorie

Aceşti bolnavi trebuie să facă mişcare, chiar dacă li s-a micşorat capacitatea respiratorie
Bronhopneumopatia obstructivă cronică, acea bronşită cronică cu emfizem cunoscută sub denumirea de BPOC, înseamnă un grup de boli de plămâni, deocamdată fără vindecare, dar care se pot ţine în frâu,...
Serviciul de email marketing furnizat de