x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Efectul vinului roșu asupra grăsimilor din ficat

Efectul vinului roșu asupra grăsimilor din ficat

29 Sep 2016   •   17:12
 Efectul vinului roșu asupra grăsimilor din ficat

În urma unui studiu, ce a fost publicat în Journal of Nutritional Biochemistry, s-a demonstrat că vinul roșu conține un compus care arde grăsimile depozitate în ficat. De aceea, este recomandat să beţi câte un pahar de vin (150 de ml) de două-trei ori pe săptămână, scrie clicksanatate.ro.

Cercetătorii au analizat efectele pe care le au asupra ficatului și a celulelor de grăsime anumite substanțe chimice provenite din struguri Muscadine, un soi din în sud-estul Statelor Unite ale Americii.

Se pare că unul dintre compuși, mai exact acidul elagic, a dus la încetinirea semnificativă a creșterii numărului de celule de grăsime existente, ca și a formării unora noi.

Poate combate tulburările metabolice

Aşa s-a ajuns la concluzia că un consum moderat de vin roșu este un bun mijloc de a contribui la combaterea obezității și a tulburărilor metabolice asociate, cum ar fi steatoza hepatică.

Ce spun alte studii

Au existat şi alte studii în care s-au folosit cobai supraponderali şi substanţe din vin din soiuri de struguri Pinot. Ficatul cobailor care au consumat echivalentul unui pahar și jumătate pe zi din sucul acestor struguri a acumulat mai puțină grăsime decât al specimenelor care nu primiseră extras de struguri.

×
Subiecte în articol: vin roşu ficat grasimi