x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Patru probleme ale ochilor. Ce să faci ca să le eviți

Patru probleme ale ochilor. Ce să faci ca să le eviți

13 Dec 2016   •   11:19
 Patru probleme ale ochilor. Ce să faci ca să le eviți

Cele mai multe persoane din jurul tău se confruntă cu anumite probleme ale ochilor, de la roșeață, mâncărime, până la dureri de pleoapă și lăcrimare. Totuși, deși par inofensive, în spatele acestor simptome se pot ascunde probleme mai serioase, scrie clickpentrufemei.ro.

Senzația de mâncărime la ambii ochi

Probabil este vorba de o reacție alergică la polen, păr de animale. Înainte de a te speria, verifică dacă prin jur nu este o pisică blănoasă, dacă nu stai în praf sau dacă nu sunt schimbări semnificative de temperatură. Dacă suspectezi că oricare dintre acestea ar putea fi cauza, ia un antihistaminic oral pentru a opri reacția sistemului imunitar. Picăturile prescrise de doctor, pot calma inflamația și reduce considerabil mâncărimea. Sari peste picăturile anti-roșeață, în acest caz. Iar dacă alergiile sunt o pacoste sezonieră pentru tine sau creează un disconfort major, vezi un alergolog pentru tratament suplimentar.

Lăcrimarea excesivă

În cazul în care lăcrimezi în exces, te trezești cu ochii lipiți dimineața și ai mâncărimi de pleoape, ai putea avea conjunctivită. Doctorul poate recolta de la ochiul bolnav, pentru a face analize să vadă dacă este o problemă virală sau bacteriană. Dacă este virală, este extrem de contagioasă. Picăturile de lacrimi artificiale și compresele cu apă rece ajută la ameliorarea iritației. Un caz ușor de conjunctivită se poate trata cu antibiotic prescris de medic, sau poți lăsa să treacă de la sine.

×
Subiecte în articol: ochi sănătatea ochilor