x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare PRODUSUL ZILEI / Müesli eco "Vulcan"

PRODUSUL ZILEI / Müesli eco "Vulcan"

24 Noi 2008   •   00:00

Müesli "Vulcan" este un produs certificat ecologic al francezilor de la Natur­gie. Pe lângă faptul că este liber de chi­micale de sinteză, acesta mai prezintă două avantaje: conţine numai cereale integr



Müesli "Vulcan" este un produs certificat ecologic al francezilor de la Natur­gie. Pe lângă faptul că este liber de chi­micale de sinteză, acesta mai prezintă două avantaje: conţine numai cereale integrale şi are indice glicemic scăzut.

Amestecul conţine aproape exclusiv ingrediente provenite din agricultura ecologică: fulgi de ovăz, fulgi de grâu, stafide, fulgi de se­cară, fulgi de orez, fulgi de orz, fulgi de hrişcă, alune, cubu­leţe de măr, fulgi de soia, fulgi de mei, su­­san, floarea-soa­relui.

Pe lângă acestea, produsul con­ţine şi cu­bu­leţe de pa­ră naturală. Ce­re­a­lele sunt integra­le, asigurând astfel cel mai bun aport de vi­tamine, oligoelemente, minerale şi fi­bre.

Acest müesli are in­dice glicemic scă­zut, adre­sându-se "per­­soa­ne­lor interesate de un stil de ali­men­taţie să­nătos, care să optimizeze ni­velul gli­ce­mi­ei, ex­trem de important pentru men­ţi­ne­rea unei stări de sănătate durabile", po­tri­vit prof. dr Gheor­ghe Men­cinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Produsele cu in­dice glicemic scăzut se adre­sează şi per­soa­nelor cu afec­ţiuni diabeti­ce, dar este recomandată consul­tarea me­dicului curant pentru ale­gerea canti­tăţilor, spune prof. Mencinicopschi.

×
Subiecte în articol: bio fulgi