x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Uleiul de eucalipt te ajută să scapi de oboseală și de stres

Uleiul de eucalipt te ajută să scapi de oboseală și de stres

17 Sep 2016   •   11:46
Uleiul de eucalipt te ajută să scapi de oboseală și de stres
Sursa foto: pixabay.com

Încă din cele mai vechi timpuri, eucaliptul a fost folosit sub formă de infuzie, sau băi de aburi pentru tratarea afecțiunilor respiratorii, sau ale aparatului urinar. În aromaterapie, uleiul de eucalipt înlătură stresul și combate oboseala și depresiile. Poate fi găsit în siropuri, pastile, uleiuri de masaj şi uleiuri volatile. De asemenea, eucaliptul dă o savoare deosebita dulciurilor.

Foarte multe medicamente folosesc eucaliptul în tratarea bolilor respiratorii, bronsite, tuse convulsivă, pleurezie, dar şi în gripă, răceli şi sinuzită. Poate fi găsit în siropuri, pastile, uleiuri de masaj şi uleiuri volatile. Frunzele proaspete pot fi folosite pentru ceaiuri şi gargară pentru calmarea gâtului inflamat şi pentru a trata bronşita şi sinuzita.

În bolile sistemului nervos, eucaliptul are efecte calmante asupra stărilor emoţionale intense şi creşte capacitatea de concentrare.
Are efecte înviorătoare asupra corpului în caz de oboseală, migrene, dureri de cap sau astenie. Pune uleiul în baie, saună, candelă sau masează zona frunţii şi a tâmplelor. Poate fi folosit pentru a tratata cistita prin folosirea băilor în care ai pus 2-3 picături de ulei de eucalipt.
În bolile aparatului digestive, uleiul are importante proprietăţile astringente (datorită taninurilor) şi efecte vermifuge (contra viermilor intestinali), precum şi acţiuni antimicrobiene (în caz de diaree şi dizenterie). 

Sursa: www.csid.ro

×
Subiecte în articol: eucalipt efecte terapeutice