x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ajută copiii în lupta cu cancerul! – Poţi şi tu!

Ajută copiii în lupta cu cancerul! – Poţi şi tu!

de Mara Raducanu    |    21 Sep 2011   •   21:00
Ajută copiii în lupta cu cancerul! – Poţi şi tu!

Poti si tu! Am invins! Sunt iarasi liber! – Cancerul la copil poate fi vindecat. Acestea sunt mesajele asociatiei 'Little People', asociatie care desfasoara programe de asistenta oncologica in fiecare zi in toate sectiile onco-pediatrice principale din tara: in Cluj-Napoca, Timisoara, Bucuresti si Iasi. Sustinand cauza acestor luptatori si totodata invingatori, 'Provident Financial Romania', de 5 ani pe piata romaneasca, a donat Asociatiei 'Little People' 118.230 de lei, sprijinindu-i astfel in lupta impotriva cancerului. 'Programele noastre se axeaza, printre altele, pe terapia prin arta, dramaterapie si ludoterapie, ajutandu-i pe copii sa isi invinga temerile, sa-si im­bu­natateasca respectul de sine, sa se famili­arizeze cu procedurile medicale si cu mediul spita­licesc.

Pentru a mari vizibilitatea proiectelor noastre, lansam astazi (n.r. – marti) Campania Contra Cancer, care debuteaza cu un maraton la care participa doi studenti clujeni, care vor alerga peste 700 de kilometri pe parcursul a 7 zile', a declarat Shajjad Rizvi, presedintele Asociatiei Little People Romania. In cursul anului 2006, Asociatia Little People a infiintat Clubul Temerarii, unde sunt inscrisi adolescentii si tinerii adulti din Romania care au in­vins in lupta cu cancerul. Nu vor sa fie compatimiti, ci dimpotriva vor sa daruiasca zam­bete celor care trec prin aceeasi situatie cu care s-au confruntat si ei. Desi au cunoscut ce inseamna durerea si boala, au crezut, au luptat si au invins... Acum, cei mai multi dintre ei sunt studenti si cauta sa-si implineasca mai departe visurile. Nu au uitat insa de ceilalti...

Merg prin spitale si se joaca cu copiii bolnavi de cancer, incurajandu-i si ajutandu-i sa zam­beasca zi de zi. Nicoleta a fost diagnosticata cu aceasta boala in 2007, imediat dupa bac. 'Aveam anumite simptome. Dormeam foarte mult si eram putin mai mult umflata in zona gatului. Cam prin septembrie am aflat ce am si am inceput tratamentul cu citostatice. In 2009 am terminat tratamentul si multumesc lui Dumnezeu, acum sunt bine', povesteste Nicoleta. Este plina de viata si zambitoare. Astazi este ea insasi un Temerar si spune ca, dupa ex­perienta traita, cel mai important este sa zam­besti, deoarece restul trece, incet-incet. A ter­minat Universitatea Ecologica din Bu­curesti, specializarea stiinte economice si se pregateste de master.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete