x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ajutați-o pe Raisa! Caz grav de Spina Bifida

Ajutați-o pe Raisa! Caz grav de Spina Bifida

22 Noi 2014   •   17:46
Ajutați-o pe Raisa! Caz grav de Spina Bifida

RAISA BIANCA ASANDEI, din Oradea, nascuta la Spitalul Academic Wilhelmina Kinderziekenhuis din Utrecht pe 13 august 2014.
Dupa o sarcina normala, parintii au aflat cu sase zile inainte de nastere ca Raisa este grav bolnava, iar diagnosticele puse de medicii de acolo au fost devastatoare pentru cei doi parinti:

1. Hidrocefalie (exces de lichid cefalorahidian)
2. Spina bifida (spatele deschis si toata coloana despicata)
3. Malformatia Arnold Chiari (creierul mic este deplasat in jos, mai exact la cele 3 vertebre de sus, cauzand presiune mare si probleme de respiratie – micuta uita uneori sa respire, in somn)
4. Tendoane subdezvoltate la manuta dreapta, ceea ce impiedica deschiderea totala a palmei.
5. Paralizie completa de la nivelul stomacului in jos, cu imposibilitatea de a urina singura (necesita cateterizare din trei in trei ore)

Încă de la început medicii din Utrecht nu i-au dat multe şanse, apreciind că micuţa reprezintă unul dintre cele mai severe cazuri din lume. Au operat-o imediat, pentru a acoperi coloana expusă şi au montat un dispozitiv care să ajute la drenarea excesului de lichid din cutia craniana în abdomen.

In acest moment parintii Raisei duc o lupta incredibil de dura pentru a strange banii necesari intretinerii lunare a bebelusului (tratamente,sonde,analize) care se ridica la 1300 de euro, iar cea mai recenta lovitura primita este cea a facturilor venite de la spitalul din Olanda, in valoare de 30 000 de euro cu termen de plata de 30 de zile.

Parintii Raisei pot fi contactati la numarul de telefon 0748493971 (Alex Asandei).

×