x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Băutura cu beneficii incredibile asupra sănătății. Reduce durerile musculare și revitalizează organismul

Băutura cu beneficii incredibile asupra sănătății. Reduce durerile musculare și revitalizează organismul

de Redacția Jurnalul    |    16 Feb 2024   •   12:30
Băutura cu beneficii incredibile asupra sănătății. Reduce durerile musculare și revitalizează organismul
Sursa foto: piqsels.com

O băutură obișnuită are multe beneficii asupra organismului și poate fi preparată acasă.

Bogată în vitamina C şi calciu, aceasta are un conținut ridicat de electroliți, antioxidanții și nutrienții care sunt absorbiți cu ușurință de organism.

Nutriționiștii o recomandă şi sportivilor, mai ales că atenuează rapid durerile musculare. De asemenea, ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge după masă.

Zeama de murături, lichidul condimentat care rezultă din conservarea legumelor în oțet sau în saramură, poate hidrata organismul stimulând regenerarea şi sănătatea.

În mai puțin de 85 de secunde, zeama de castraveți ori zeama de varză poate ameliora crampele musculare, ceea ce înseamnă că este mai eficientă decât băuturile energizante din comerț, notează doc.ro, citat de antena3CNN.

Zeama de murături este astfel o sursă naturală de probiotice, bacteriile benefice pentru sănătatea intestinului. Consumul regulat de probiotice poate ajuta la menținerea unui sistem digestiv sănătos.

Crampele menstruale pot fi calmate prin consumul de zeamă de murături. Totodată, datorită faptului că este foarte sărată, zeama de la murăturile puse în saramură potolește și pofta de alimente sărate pe care unele femei o au în zilele premergătoare menstruației.

Atenţie, dacă aveți probleme cu stomacul, cum ar fi refluxul acid, consumați cu moderație zeama de murături! De asemenea, dacă suferiți de hipertensiune sau au probleme renale consumați în cantități mici zeama de la murături.

×