x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Sfaturi de frumusețe. Cum să previi exfolierea unghiilor

Sfaturi de frumusețe. Cum să previi exfolierea unghiilor

de Redacția Jurnalul    |    13 Iun 2024   •   09:00
Sfaturi de frumusețe. Cum să previi exfolierea unghiilor

Una dintre neplăcerile legate de sănătatea și frumusețea unghiilor este exfolierea acestora. Motivele pot fi diverse, de la realizarea defectuoasă a manichiurii, la substanțe chimice sau chiar la dietă.

Iată câteva cauze ale exfolierii unghiilor:

1. Umezeală

Dacă setai mult timp cu mâinile în apă există riscul ca unghiile să înceapă să se exfolieze. Prin urmare, este recomandat să porți mănuși atunci câmnd speli vasele și să ai grijă să-ți menții mâinile uscate și să folosești o cremă cu vitamina E.

2. Frecare

Dacă supui constant unghile unui proces de frecare există riscul ca ele să se exfolieze. Uscăciunea excesivă fragilizează unghiile. De asemenea, o mică tăietură poate să ajungă la o despicătură mare dacă unghiile sunt prea uscate. 

3. Substanțe chimice 

Anumite substanțe chimice și ingrediente care se află în produsele cosmetice ori în detergenți pot usca unghiile. Este recomandat să alegi produse hipoalergenice. 

4. Traumatism

Dacă îți înlături oja de pe unghiii cu ajutorul dinților, le rozi, le folosești pentru deschiderea unor produse, unghiile se pot rupe. 

5. Deficit de nutrienți

Un nivel scăzut de calciu, fier, vitamina D, biotina poate duce la exfolierea unghiilor. Ai astfel nevoie de o dietă echilibrată în proteine slabe, legume și fructe. 

6. Glanda tiroidă

Afecțiunile tiroidei poate determina o regenerare mai lentă a pielii și unghiilor. Astfel că acestea din urmă pot deveni casante. 

7. Infecție fungică

Onicomicoza sau infecția fungică a unghiei poate provoca mai multe tipuri distrofie a unghiilor, inclusiv exfolierea. Este posibil să te confrunți și cu îngroșarea unghiilor, decolorarea sau îngălbenirea lor, potrivit catine.ro.

×
Subiecte în articol: exfoliere unghiii