CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Salata de icre Salmar are in compoziţie cinci aditivi alimentari, apă, ulei şi icre. De pe etichetă citim: "ulei, apă, icre hering (9,5%), ceapă, sare, acidifiant: acid citric E330, stabilizatori: E 412 â gumă guar, E 415 â gumă xantan, conservanţi: E 202 â sorbat de potasiu, E 212 â benzoat de potasiu, arome".
CE BEM, CE MÃ...NCÃ...M
Salata de icre Salmar are in compoziţie cinci aditivi alimentari, apă, ulei şi icre. De pe etichetă citim: "ulei, apă, icre hering (9,5%), ceapă, sare, acidifiant: acid citric E330, stabilizatori: E 412 â gumă guar, E 415 â gumă xantan, conservanţi: E 202 â sorbat de potasiu, E 212 â benzoat de potasiu, arome".
ANALIZÃ.... Salata de icre este un produs din gama preparatelor pe bază de icre, dezechilibrat din punct de vedere al profilului nutriţional, cu un exces de grăsimi şi cu adaos de aditivi alimentari: acidifianţi, stabilizatori, conservanţi şi arome.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne spune că aditivul E 412 poate provoca balonări, greaţă, crampe, astm, alergii, eczeme. De asemenea, E 415 poate interfera cu absorbţia lipidelor şi a substanţelor minerale. Benzoatul de sodiu este unul dintre cei mai periculoşi conservanţi, putănd provoca migrene, fiind neurotoxic.
Din cauza aditivilor utilizaţi, produsul nu este indicat copiilor, femeilor insărcinate şi care alăptează, suferinzilor de ficat, rinichi şi gută, cu boli neurodegenerative, astm, dermatologice, afecţiuni ale tractusului intestinal.
Salata de icre Salmar are in compoziţie cinci aditivi alimentari, apă, ulei şi icre. De pe etichetă citim: "ulei, apă, icre hering (9,5%), ceapă, sare, acidifiant: acid citric E330, stabilizatori: E 412 â gumă guar, E 415 â gumă xantan, conservanţi: E 202 â sorbat de potasiu, E 212 â benzoat de potasiu, arome".
ANALIZÃ.... Salata de icre este un produs din gama preparatelor pe bază de icre, dezechilibrat din punct de vedere al profilului nutriţional, cu un exces de grăsimi şi cu adaos de aditivi alimentari: acidifianţi, stabilizatori, conservanţi şi arome.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne spune că aditivul E 412 poate provoca balonări, greaţă, crampe, astm, alergii, eczeme. De asemenea, E 415 poate interfera cu absorbţia lipidelor şi a substanţelor minerale. Benzoatul de sodiu este unul dintre cei mai periculoşi conservanţi, putănd provoca migrene, fiind neurotoxic.
Din cauza aditivilor utilizaţi, produsul nu este indicat copiilor, femeilor insărcinate şi care alăptează, suferinzilor de ficat, rinichi şi gută, cu boli neurodegenerative, astm, dermatologice, afecţiuni ale tractusului intestinal.
Precizări
Rubrica se adresează persoanelor care doresc să afle ce conţin alimentele şi băuturile consumate zilnic şi efectele lor asupra sănătăţii. Cititorii işi pot exprima opiniile la 021.318.20.37 sau pe e-mail, la adresa bundeconsum@jurnalul.ro. Dacă sunteţi interesat de caracteristicile unui produs, expediaţi pe adresa redacţiei eticheta acestuia pentru a fi "analizată" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizăm că prof. dr Gh. Menchinicopschi ii prezentăm compoziţia produsului şi datele nutriţionale preluate din eticheta produsului, fără a-i prezenta produsul.Citește pe Antena3.ro