x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Medicul Mihail Pautov prezintă 6 trucuri pentru aceste zile călduroase

Medicul Mihail Pautov prezintă 6 trucuri pentru aceste zile călduroase

de Vali Deaconescu    |    18 Iul 2023   •   14:02
Medicul Mihail Pautov prezintă 6 trucuri pentru aceste zile călduroase
Sursa foto: IGSU

Medicul Mihail Pautov a explicat cum ne putem proteja de caniculă și a prezentat 6 trucuri pentru aceste zile călduroase.

„Trucuri pentru aceste zile calduroase

1. Batic ud pe cap: Inmoaie un batic sau o caciula in apa rece si poart-o pe cap. Prin evaporarea apei vei scapa de surplusul de caldura;

2. Mananca mese mai mici si frecvente: Digestia meselor mari necesita mai multa energie si genereaza mai multa caldura in corp.

3. Evita Bauturile FOARTE RECI: S-ar putea sa sune contraintuitiv, dar cand bei o bautura foarte rece, corpul tau contracareaza scaderea brusca de temperatura prin producerea de caldura; practic incepe sa isi tureze propria centrala termica - astfel, in final, te vei incalzi mai mult; Este ok sa bei ceva rece, nu FOARTE rece.

4. Fa un dus cu apa CALDUTA: Similar cu punctul de mai sus, un dus rece s-ar putea sa se simta bine pe moment, dar poate stimula corpul sa genereze caldura ulterior. Dusurile sau baiile cu apa calduta pot ajuta corpul sa ramana racoros fara a provoca acesta incalzire reactiva. Alternativ, daca faci un dus rece, termina-l cu apa calda pentru a nu lasa corpul sa se incalzeasca singur.

5. Ulei de Menta : Uleiul de menta are proprietati naturale de racire. Aplica cateva picaturi pe o batista si poart-o cu tine. O inspiratie rapida poate avea un efect revigorant si racoritor.

6. Daca nu ai aer conditionat acasa, planifica niste plimbari prin mall-uri, centre comerciale, magazine cu aer conditionat”, scrie medicul Mihail Pautov pe pagină să de Facebook..

×
Subiecte în articol: caniculă Dr. Mihail Pautov