x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Salată de icre cu şase aditivi

Salată de icre cu şase aditivi

de Mihaela Ionescu    |    08 Sep 2009   •   00:00
Salată de icre cu şase aditivi
Sursa foto: Jurnalul foto/

Salata de icre de ştiucă Negro 2000 este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutriţional, cu un exces de lipide de natură vegetală. Icrele au o pondere foarte mică în produs, majoritatea ingredientelor fiind aditivii alimentari.



Pentru ca produsul analizat să aibă o consistenţă potrivită, au fost folosiţi doi gelifianţi - guma xanthan şi guma guar. E415 poate interfera cu absorbţia lipidelor şi a sărurilor minerale, iar E412 poate provoca balonări, greaţă, crampe, astm, alergii şi eczeme. De asemenea, a fost folosit un conservant periculos pentru sănătate, care poate produce mutaţii la nivelul ADN-ului, după cum au arătat studii recente. E316 nu a fost încă evaluat complet, de aceea nu este recomandat pentru consum.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi atrage atenţia că produsul analizat are o valoare energetică mare, nefiind recomandat supraponderalilor şi obezilor. De asemenea, în urma analizei ingredientelor, specialistul ne spune că salata de icre de ştiucă Negro 2000 nu este indicată copiilor, adolescenţilor, femeilor însărcinate şi celor care alăptează, suferinzilor de maladii cerebro- şi cardiovasculare, hipertensivilor, suferinzilor de dislipidemie, de boli hepato-renale, celor cu afecţiuni ale pielii, alergicilor, astmaticilor, suferinzilor de maladii neurodegenerative, suferinzilor de hiperuricemie (gută), celor cu cancer.


Eticheta
Salată de icre de ştiucă Negro 2000. Ulei vegetal, apă carbogazoasă, icre sărate ştiucă min. 6%, icre sărate tarama min. 4%, gelifiant gumă xanthan E415, gumă guar E412, conservant: benzoat de natriu E211, acid sorbic E200, acidifiant: acid citric E330, antioxidant: E316 erithorbat de sodiu.

×
Subiecte în articol: bun de consum salată icre negro 2000