x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Trucul simplu pentru un păr sănătos și strălucitor

Trucul simplu pentru un păr sănătos și strălucitor

de Redacția Jurnalul    |    25 Mar 2024   •   19:45
Trucul simplu pentru un păr sănătos și strălucitor
Sursa foto: Hepta

Sunt multe metode de înfrumusețare cu produse naturale iar unul dintre ele te ajută să ai un păr sănătos și frumos.

Știm că bicarbonatul de sodiu are numeroase întrebuințări, de la cele culinare, până la curățarea diverselor obiecte din casă. Totodată, are beneficii asupra sănătății organismului uman dar și pentru plante. 

Printre acestea se află și adugarea bicarbonatului în șamponul cu care îți speli părul. Efectele sale sunt uimitoare deoarece ajută la exfolierea scalpului, îndepărtând celulele moarte ale pielii dar și reziduurile din păr, cum ar fi excesul de ulei. Acest lucru previne blocarea porilor și stimulează creșterea sănătoasă a părului.

Bicarbonatului de sodiu ajută și la înlăturarea excesului de grăsime. Acesta contribuie la reglarea producției de sebum, eliminând senzația de scalp unsuros.

De asemenea, are efecte antifungice întrucât limitează dezvoltarea bateriilor.

Dacă adaugi bicarbonat de sodiu în șampon, părul tău  va avea un aspect voluminos și o strălucire naturală. 

Pentru un efect exraordinar, trebuie să adaugi o cantitate mică de bicarbonat de sodiu în șampon și să-l lași să acționeze timp de 5 minute. Poți clăti cu oțet de mere la final, pentru a avea un păr strălucitor, notează click.ro.

Alte beneficii are bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru îngrijirea unghiilor. Astfel că întărește unghiile, menținând, în același timp, aspectul lor sănătos. Ajută la curățarea unghiilor și elimină petele inestetice de pe acestea.

Un alt beneficiu este asupra tenului. Poți prepara un scrub din acest ingredient și apă pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii. În acest fel, tenul va fi mai luminos și va avea un aspect proaspăt.

Pentru a îndepărta pielea uscată de pe călcâie, dacă îți ții picioarele într-o combinație de apă, oțet și bicarbonat de sodiu.

Ingredientul poate fi folosit și pentru a îndepărta mirosurile neplăcute din încălțăminte sau din alte obiecte de uz personal, potrivit spynews.ro.

 

×
Subiecte în articol: bicarbonat sodiu sampon păr