x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Iubitorii de două roți vor să fie văzuți... mai ales în trafic

Iubitorii de două roți vor să fie văzuți... mai ales în trafic

de Diana Scarlat    |    23 Mai 2015   •   12:24
Iubitorii de două roți vor să fie văzuți... mai ales în trafic

În cele trei zile de show-uri pe două roți, parade în Capitală și concerte la Romexpo, de vineri până duminică, bicicliștii și motocicliștii s-au unit, pentru a arăta... că există!

Manifestațiile, reunite în festivalul „Iubim 2 roți”, au pornit de la nevoia de a diminua numărul îngrijorător de accidente cauzate de neatenția șoferilor, în trafic. “Totul a-nceput acum trei ani, când ne gândeam să facem ceva, pentru a arăta lumii că noi mergem pe două roți... Era iarnă și ne-am gândit că am putea să închiriem biciclete, să ieșim pe stradă, pe două roți. Am dat un anunț pe Facebook, iar a doua zi erau peste 250 de doritori. Atunci ne-a venit ideea să organizăm un eveniment anual, pentru bicicliști, motocicliști și toți ceilalți iubitori de două roți. Deja suntem acum la a treia ediție a festivalului. Am organizat acest eveniment pentru a le atrage atenţia tuturor şoferilor asupra pericolelor la care ne expun, prin faptul că ne ignoră în trafic. Ne adunăm pentru a demonstra astăzi că suntem mulţi şi suntem vizibili”, spune Anton Cosmin, reprezentantul clubului moto Free Riders, inițiatorul și organizatorul evenimentului care se desfășoară la Romexpo, în aceste zile.

Evenimentul “Iubim 2 Roţi”, organizat de Asociația Moto Free Riders, continuă astăzi, la Romexpo, cu încă o seară de concerte. După Basska, Coma și Vița de Vie, care au cântat vineri, urmează Blade Strings, Șuie Paparude și Xandria, trupă care vine în România în mod special pentru “Iubim 2 Roţi”. Concertele vor fi urmate de after-party, după ora 23:00.

Nu lipsesc demonstrațiile și concursurile pentru participanți: Drive Test Yamaha, trial moto și biciclete.

La tombola evenimentului, marele premiu va fi o motocicletă Yamaha MT-07 ABS, premiul doi, un scuter Yamaha JOG R, iar premiul trei este o bicicleta Corratec Super Bow Race 29'.

Anul trecut, la parada pe două roți au participat peste 2.500 de motociclete și mopede și 1.700 de biciclete. “Parada este gândită ca o campanie de conștientizare a prezenței vehiculelor pe două roți în trafic, fie ele biciclete, mopede sau motociclete și își propune să educe participanții la trafic în spiritul respectului reciproc, al siguranței și, nu în ultimul rând, al responsabilității sociale”, mai spun organizatorii evenimentului.

 

×