x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto RAR nu mai eliberează cărţi de identitate pentru anumite modele Volkswagen

RAR nu mai eliberează cărţi de identitate pentru anumite modele Volkswagen

01 Oct 2015   •   11:25
RAR nu mai eliberează cărţi de identitate pentru anumite modele Volkswagen

Registrul Auto Român (RAR) a sistat eliberarea de cărţi de identitate pentru maşinile Volkswagen diesel cu norma de poluare Euro 5 (motorizările 1.2, 1,6 şi 2.0), potrivit unor surse din piaţa auto.

Astfel, cei care au cumpărat astfel de automobile ar putea fi nevoiţi să mai aştepte până ce autorităţile vor lua o decizie, astăzi fiind programată o întâlnire între reprezentanţi ai RAR, Ministerului Mediului  şi ai Ministerului Transporturilor.

Estimările arată că în România au fost înmatriculate peste 130.000 de automobile Volkswagen cu motorizare Euro 5, echipate cu softul de manipulare a testelor de emisii, asta fără să fie luate în calcul şi celelalte automobile ale mărcilor Seat, Skoda şi Audi.

"Daca este o decizie luată la nivel internaţional, nu mi se pare abuzivă. Problema care a afectat România, până acum, este strict pe partea financiară. Există o discriminare între cei care au plătit corect taxele de poluare şi cei care nu au plătit, evident fără să ştie", a spus în direct, la Antena 3, Augustin Hagiu, consultant Transporturi.

Subiectul a fost comentat şi în ediţia de joi dimineaţă a Daily Income. Adrian Măniuţiu l-a avut invitat pe Florin Jianu, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România.

Mai multe detalii, pe antena3.ro

×