x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Proprietarii Dedeman cumpără AFI Park

Proprietarii Dedeman cumpără AFI Park

de Daniela Ivan    |    18 Ian 2017   •   16:58
Proprietarii Dedeman cumpără AFI Park

Fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl vor să cumpere cele cinci clădiri de birouri AFI Park din Bucureşti, scoase la vânzare de către Africa Israel Investments, companie controlată de miliardarul israelian Lev Leviev. Acesta a anunţat încă de anul trecut că imobilele sunt de vânzare.

Proprietarii lanţului de bricolaj Dedeman au semnat deja o scrisoare de intenţie pentru achiziţia celor cinci clădiri, într-o tranzacţe estimată la 160 de milioane de euro, potrivit Mîrşanu.ro.

Fraţii Pavăl, care au o avere estimată la 920-950 de milioane de euro, au decis să intre în afaceri imobiliare nu pentru că este o modă, ci pentru a-şi diversifica activitatea şi pentru a avea un suport dacă bricolajul va intra vreodată pe un trend descrescător.

Africa Israel Properties, compania-mamă a AFI Europe România, a anunţat în luna noiembrie a anului trecut că a semnat o scrisoare de intenţie pentru vânzarea celor cinci clădiri de birouri, însă nu a anunţat numele cumpărătorului.

Cele cinci clădiri din complex au în total o suprafaţă închiriabilă de 70.000 mp. Spaţiile de birouri din AFI Park 1 sunt ocupate de companii precum Microchip, Cameron şi Sparkware Technologies. AFI Park 2 este complet închiriat de Electronic Arts. AFI Park 3, care a fost finalizat anul trecut, este ocupat în totalitate de TELUS International şi Endava România.

Dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian AFI Europe a accesat, în 2015, un credit de 39 milioane de euro de la Bank Leumi România pentru finalizarea construcţiei ultimelor două clădiri de birouri din AFI Park. Investitorul avea, la acel moment, datorii de circa 295 milioane de euro de pe urma proprietăţilor funcţionale din România.

 

Chiriaşii celor cinci clădiri de birouri sunt companii din IT, care preferă această zonă datorită apropierii de metrou şi a mall-ului AFI.

×