x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie O patroană de club, managerul minune de la malul mării

O patroană de club, managerul minune de la malul mării

de Cristian Anton    |    18 Mai 2018   •   10:28
O patroană de club, managerul minune de la malul mării

Mirela Florenţa Matichescu, administratorul public al judeţului Constanţa, a devenit noul model de funcţionar minune. Radu Mazăre a lansat-o pe patroana clubului său preferat în lumea mare a politicii în 2013, când a pus-o şefă peste turismul românesc. Ulterior, Matichescu a cunoscut o ascensiune fulminantă, fiind numită în funcţii publice dintre cele mai variate, de la Protecţia Consumatorilor, la administrator de spital şi de la manager de judeţ, la administrator în Portul Constanţa, dar şi consilier în Primăria Sectorului 4. În paralel, funcţionara minune rămâne şi patroană de cluburi în Mamaia, iar de curând apare şi în anturajul de business al unui ministru.

Mirela Matichescu a fost numită de puţin timp administrator al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APMC), după o decizie ciudată a Ministerului Transporturilor. Oficialii de la Capitală au încercat astfel să repare gafa de proporţii săvârşită în aprilie, când l-au pus administrator în port pe Luigi Marius Ciubrei, directorul general al Administraţiei Porturilor Dunării Maritime SA Galaţi, chiar în timp ce acesta era săltat de DNA pentru luare de mită. Pentru Mirela Matichescu este doar ultima funcţie de conducere la o companie strategică a statului, după un lung şir de numiri neaşteptate.

Mirela Matichescu, care este şi şefa de cabinet a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu, a devenit administrator public al judeţului după o competiţie din care ceilalţi doi aspiranţi s-au retras chiar în ziua concursului

Din mai 2017, Matichescu este administrator şi la Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu”, după ce, în luna martie a aceluiaşi an, a fost numită şi preşedintele Consiliului de Administraţie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Constanţa. La puţin timp după aceste numiri, în iunie 2017, Matichescu ajunge şi administrator public al judeţului Constanţa. Altfel spus, manager general peste cel mai important şi bogat judeţ al ţării. În paralel, Mirela Matichescu este, din 2015, şi consilier personal pe probleme de comunicare al lui Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Mirela Wonderwoman

După ce a ajuns primul administrator public al judeţului Constanţa, Mirela Matichescu s-a retras din conducerea Spitalului Judeţean, dar şi a Centrului Cultural „Teodor T. Burada” pentru că, da, funcţionara minune coordona şi cultura Constanţei. Rămâne, în schimb, în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării, director adjunct al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Dobrogea, vicepreşedinte al Asociaţiei Litoral Delta Dunării şi membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Constanţa. Credeaţi că asta-i tot? Nici pe departe.

În septembrie 2016, Mirela Matichescu depunea şi jurământul de arbitru în cadrul Tribunalului Permanent de Arbitraj, iar în decembrie 2015 era cooptată drept şefă de cabinet a preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Bogdan Marcel Pandelică.

În octombrie 2015, Mirela Matichescu demisiona de la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), al cărei preşedinte era din septembrie 2014. Ajungem astfel la momentul 0 al fulminantei sale ascensiuni: februarie 2013, momentul în care Radu Mazăre a impus-o ca vicepreşedinte cu rangul de subsecretar de stat al ANT.

Afaceri cu baruri

Cu atâtea funcţii şi responsabilităţi publice majore, Mirela Matichescu rămâne şi o foarte activă femeie de afaceri. Fosta Miss Boboc a Universităţii „Ovidius” şi revoluţionară cu acte în regulă deţine 100% din Noche Caliente SRL, firmă specializată în închiriere şi leasing cu bunuri recreaţionale. Businessul e mic (afaceri de numai 2.655 lei şi pierderi de 30.451 lei, cu un singur angajat), dar e completat de celelalte firme ale funcţionarei minune. Agenţia turistică Airtours SRL i-a adus un profit net de aproape 16.000 lei, cu un singur angajat, în timp ce Everest Construct SRL, o firmă specializată în baruri la care este manager, a raportat un profit net de peste 230.000 lei. În fine, o altă societate pe care o controlează Matichescu, Event Club SRL, deasemenea specializată în baruri, este în stand by, cu afaceri 0. 

Partenerul partener cu Teodorovici

Mirela Matichescu se află şi în anturajul altor afaceri, chiar dacă nu sunt trecute pe numele ei. Astfel, este de notorietate faptul că Matichescu este patroana celebrului club Crush, din Mamaia, locul preferat de distracţie al lui Radu Mazăre. De altfel, funcţionara minune este operator de plaje încă din 2002, iar pe lângă Crush, a mai deschis în 2011 şi clubul Room No. 1. Mirela Matichescu s-a retras din Club Crush SRL, care a rămas în proprietatea partenerului său de afaceri, dar şi de viaţă, George Răzvan Micu. La rândul său, acesta derulează afaceri pe plaja din Mamaia, prin Mackerel Mamaia SRL, iar din martie 2017 s-a asociat şi în TMC Romteam Business SRL, specializată în servicii de suport pentru învăţământ. Asociatul din această firmă a partenerului Mirelei Matichescu este nimeni altul decât Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

A dat împrumut 100.000 de euro

Mirela Matichescu este proprietara unui teren şi a unui spaţiu comercial în Constanţa, nu are maşină, dar deţine bijuterii de 10.000 de euro şi a vândut anul trecut un teren pentru care a încasat tot 10.000 de euro. Funcţionara are asigurare de viaţă şi pensie privată cu un sold total la zi de aproape 160.000 lei şi a împrumutat în nume personal 100.000 de euro. La venituri, Matichescu a declarat în august 2017 un salariu de 31.843 lei ca şefă de cabinet a preşedintelui CJC, 4.657 lei de la ANPC, 49 lei de la Primăria Sectorului 4 şi 1.628 lei de pe urma Everest Construct SRL, dar şi 10.000 de euro din transferul unei proprietăţi imobiliare.

×
Subiecte în articol: Mirela Florenţa Matichescu