x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incident la Bucharest PRIDE: Mai mulți contramanifestaţi au fost legitimați, unul dus la secție

Incident la Bucharest PRIDE: Mai mulți contramanifestaţi au fost legitimați, unul dus la secție

de Redacția Jurnalul    |    29 Iun 2024   •   18:19
Incident la Bucharest PRIDE: Mai mulți contramanifestaţi au fost legitimați, unul dus la secție
Sursa foto: Hepta

Mai mulți contramanifestaţi la Bucharest PRIDE au fost legitimați, sâmbătă, iar unul a fost dus la secție. Jandarmii spun că exista riscul unor altercații sau violențe.

Pe timpul desfășurării marșului Bucharest PRIDE, un grup de 10 persoane s-a poziționat pe traseul manifestației publice autorizate, cu scopul de a-și exprima nemulțumirea față de desfășurarea acesteia, transmite Jandarmeria.

Jandarmii le-au cerut acestor persoane de mai multe ori să înceteze contramanifestația.

„Anticipând riscul unor altercații sau violențe și ținând cont că grupul în cauză nu a cooperat cu forțele de ordine, jandarmii au procedat la legitimarea acestora, context în care un bărbat a refuzat legitimarea, fiind astfel condus la autospeciala Jandarmeriei și ulterior la sediul secției de poliție pentru luarea măsurile legale împotriva acestuia”, arată sursa citată.

Organizarea sau participarea la contramanifestații desfășurate în același timp și în același loc cu adunările publice declarate, indiferent de modul lor de exprimare, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 de lei la 5.000 de lei.

Jandarmeria București transmite că va asigura protecția tuturor persoanelor care aleg să-și exprime opiniile în mod pașnic, civilizat și legal.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bucharest pride incidente