x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Patronatele dau bani ca să fie reclamate

Patronatele dau bani ca să fie reclamate

de Diana Scarlat    |    19 Mai 2015   •   13:11
Patronatele dau bani ca să fie reclamate

Patronatele din Industria cărnii şi-au făcut call center la care să fie primite reclamaţiile consumatorilor. Reprezentanţii Asociaţiei Române a Cărnii (ARC) spun că autorităţile statului nu au suficienţi angajaţi pentru a soluţiona problemele, astfel încât au cerut sprijinul Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România (ANPCPPSR), pentru un InfoCons privat.

„Am avut o discuţie preliminară cu Sorin Mierlea, preşedintele ANPCPPSR, şi am aflat că au reuşit să reducă, în zona bancară, numărul plângerilor consumatorilor cu 70-80%, prin InfoCons. Astfel am ajuns la ideea de la încheia un protocol de colaborare, prin care vom avea şi noi un call center unde vor fi preluate şi soluţionate plângerile consumatorilor în domeniul produselor şi preparatelor din carne”, a declarat, pentru Jurnalul Naţional, Vladimir Mănăstireanu, director executiv ARC. Producătorii din industria cărnii spun că sunt interesaţi de relaţia cu toţi consumatorii, astfel încât să poată identifica şi rezolva problemele care apar pe piaţă. „Patronatul îşi doreşte, prin acest centru de consiliere, să scurteze drumul între consumatori şi producători. Consumatorii se adresează acestui call center, apoi InfoCons anunţă producătorul în cauză şi încearcă să facă o preconsiliere între părţi”, mai spune directorul ARC.

Şi ANPC aşteaptă să fie sunată

Marius Dunca, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), susţine că este suficient numărul de telefon al ANPC. „Dacă au vreo problemă, consumatorii pot suna în continuare la numărul de telefon 0219551, pe care-l gestionez eu.

Dacă ONG-urile consideră că mai trebuie să fie creată o interfaţă între consumatori şi o instituţie a statului, este alegerea lor şi nu ne opunem”, a declarat, pentru Jurnalul Naţional, Marius Dunca.

Procedura de lucru
Dacă vor suna la noul call center, consumatorii vor fi consi¬liaţi şi informaţi în legătură cu felul în care ar trebui să facă o reclamaţie şi cum se poate soluţiona. Centrul va funcţiona între orele 8:30 şi 17:30, interval în care operatorii vor răspunde la telefon, iar în rest, se vor putea înregistra plângerile, preluate de sistemul electronic. Preşedintele ANPCPPSR - InfoCons, Sorin Mierlea, a explicat că prin acest proiect organizaţia nu doreşte să se substituie autorităţilor statului în domeniu, dar că în acest fel sunt rezolvate mai rapid unele plângeri ale consumatorilor. Protocolul a fost încheiat astăzi, iar până la 1 iunie apelurile pot fi primite la numărul de telefon 0219615, gestionat de ANPCPPSR.
 

×