x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie PSD explică rectificarea bugetară

PSD explică rectificarea bugetară

28 Iul 2015   •   12:52
PSD explică rectificarea bugetară
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Bugetul Ministerului Transporturilor scade, la rectificarea bugetară, cu 985 milioane de lei, însă banii nu se pierd, explică premierul Victor Ponta. Potrivit acestuia, “de la Transporturi se taie acei bani care erau prevăzuţi ca şi cofinanţare pentru proiecte care, oricum, nu se mai fac”.
Cea mai mare tăiere de fon duri, de aproape un miliard de lei, se face anul acesta la Ministerul Trans porturilor, dar nu vor fi afectate proiectele. Ca şi în cazul ministerelor Economiei şi Apă rării, de unde se taie fonduri, banii vor fi redistribuiţi către celelalte ministere. „Dacă vorbim de ma tematica pe care o înţelege orice om care nu a studiat bugetul, trebuia să fim cu minus 13 miliarde, dar suntem cu plus patru miliarde”, a declarat Ponta. Şi preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a explicat că în urma rectificării bugetare nu se vor tăia bani de la niciun minister şi, mai mult, că din banii care sunt în plus la buget urmează să fie finanţate măsurile cuprinse în actele normative privind domeniul social.

Ministerul Sănătății: Se taie, dar nu se pierde nimic

 În cazul Ministerului Sănătăţii, la rectificarea bugetară, suma se diminuează cu 613,9 milioane lei, dar acest minister va avea, de fapt, bani mai mulţi. Suma reprezintă fondurile care au fost prevăzute inițial pentru echilibrarea bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), sumă care nu mai este necesară, pentru că sau făcut economii, prin ieftinirea medicamentelor compensate. Astfel, şi suma transferată către Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS), va fi mai mare: 792,3 milioane lei.

×