x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Românii caută vacanţe online

Românii caută vacanţe online

de Daniela Ivan    |    25 Aug 2015   •   11:17
Românii caută vacanţe online

Internetul este un instrument important pentru turiştii români, 38% dintre ei considerându-l de importanţă crucială pentru planificarea vacanţelor, iar 42% îl folosesc şi pe parcursul călătoriei sau vacanţei.

Turiştii români folosesc internetul atât pentru căutarea de oferte de vacanţă la cele mai bune preţuri, cât şi pentru informaţii detaliate referitoare la destinaţia de vacanţă (preţurile medii, care sunt restaurantele recomandate, care sunt atracţiile turistice, reglementări vamale şi date privind vizele), potrivit unui studiu realizat de PayPal şi GFK.

Canalele online sunt mai populare ca sursă de informare decât cele offline şi numai 18% caută oferte şi 20% informaţii detaliate prin intermediul unui consultant în turism sau prin telefon, în timp ce 45% şi, respectiv, 28% folosesc paginile web ale agenţiilor de turism sau profilurile acestora de pe reţelele de socializare.

Atunci când vine vorba de alegerea locului exact pentru petrecerea vacanţei, cele mai relevante sunt preţul (85%) şi recomandările bune de pe internet (67%). În acelaşi timp, conexiunile Wi-Fi sunt cel mai important factor la selectare a locului de cazare pentru peste 59% dintre români.

Studiul mai arată că turiştii români nu mai sunt pasionaţi de pachete de călătorie all-inclusive pentru destinaţii luxoase şi închise, majoritatea (31%) preferând vacanţele de relaxare, urmate de cele cu beneficii pentru sănătate (17%) şi concediile însorite (12%).

Oamenii preferă în principal să se cazeze la hotel (40%), dar apartamentele închiriate (23%) şi locuinţele prietenilor (12 %) sunt de asemenea în topul preferinţelor, precizează studiul.

Românii merg în vacanţă de obicei timp de două săptămâni (peste 36% dintre respondenţi petrec în medie 14 zile de concediu pe an) şi jumătate dintre ei alocă pentru cheltuielile de vacanţă până la 500 euro.
 

×