x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Roșiile pentru diabetici aduc profituri și sănătate (sfaturi pentru agricultori)

Roșiile pentru diabetici aduc profituri și sănătate (sfaturi pentru agricultori)

20 Iul 2017   •   10:33
Roșiile pentru diabetici aduc profituri și sănătate (sfaturi pentru agricultori)

Pentru cei mai mulți dintre noi, alimentația sănătoasă înseamnă, înainte de toate, să alegi ingrediente naturale, să nu faci excese alimentare și să te înscrii pe o linie de mijloc între tradițional și sfaturile tot mai restrictive ale nutriționiștilor. Există însă și persoane care au mult mai multe griji atunci când se așază la masă și cărora o serie de alimente și ingrediente le sunt interzise, căci le pot afecta sănătatea. Diabeticii se înscriu în această categorie a celor care trebuie să uite că există pe lume unele fructe și legume - bogate în zahăr - care le fac rău apriori. Pentru diabetici, gustul roșiilor adevărate e demult... istorie. Sau ar putea să fie, dacă un inginer agronom din județul Dolj nu ar fi ales să cultive o varietate de tomate special selectată pentru acești suferinzi: roșiile terapeutice pentru diabetici!

De câțiva ani, Marian Baronescu preferă să cultive un soi de roșii cu conținut scăzut de zahăr, dar cu un conținut mai mare de licopen, un înlocuitor natural al insulinei. Roșia terapeutică pentru diabetici este mai închisă la culoare - deși nu este soiul acela care a pătruns și el pe piață sub numele popular de „roșie neagră” - și este foarte căutată de cei care au auzit de ea. Practic, recolta lui Marian Baronescu, care ese de numai cîteva tone pe an, este insuficientă pentru cererea existentă. 

Marian Baronescu și soția lui cultivă roșiile pentru diabetici în solarii pe care le-au amenajat în comuna doljeană Perișor. Ca specialist în legumicultură, a ales să cultive roșii în cunoștință de cauză. Știe exact „cu ce (sau mai bine zis de ce) se mănâncă” tomatele astea: „Sunt bune pentru boli de.....................

Citește continuarea AICI

×