x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Transgaz vrea să preia operatorul DESFA

Transgaz vrea să preia operatorul DESFA

05 Dec 2016   •   09:53
Transgaz vrea să preia operatorul DESFA

Compania Transgaz va analiza posibilitatea de a achiziţiona acţiuni la operatorul de transport al gazelor din Grecia, DESFA, însă decizia este a acţionarului majoritar, adică a statului român, a declarat Ion Sterian, preşedintele CA al Transgaz. O delegaţie a companiei româneşte a  efectuat o vizită în Grecia pentru discuţii pe tema dezvoltării coridorului vertical de gaze.

Presa elenă a relatat recent că Transgaz este interesat să preia un pachet de 66% din acţiunile DESFA, după ce negocierile guvernului de la Atena cu grupul azer SOCAR au eşuat, potrivit Agerpres. "Se vor face analize dacă este benefic să facem acest pas, dacă este strategic. Se va lua o decizie corespunzătoare dacă vom participa sau nu. Decizia este a acţionarului nostru majoritar, adică a statului român", a subliniat Sterian. El a precizat că discuţiile cu grecii au vizat strict subiectul coridorului vertical. Mai mult, la data vizitei în Grecia, negocierile cu SOCAR nu fuseseră declarate ca fiind eşuate, a mai spus reprezentantul Transgaz. Coridorul vestic ar urma să lege sistemele de transport din România, Ungaria, Austria, Bulgaria şi Grecia pentru a permite transportul gazelor naturale din regiunea Caspică spre Europa Centrală.

 

Transgaz a informat partea elenă că intenţionează să plătească o sumă similară cu cea propusă de SOCAR (400 milioane de euro), potrivit  cotidianul elen Kathimerini

×