x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tranzacție URIAȘĂ pe piața de retail. Două lanțuri mari de distribuție la un pas de fuziune

Tranzacție URIAȘĂ pe piața de retail. Două lanțuri mari de distribuție la un pas de fuziune

06 Ian 2022   •   09:39
Tranzacție URIAȘĂ pe piața de retail. Două lanțuri mari de distribuție la un pas de fuziune

Retailerul francez Auchan ar putea prelua rivalul său Carrerfour, în urma analizării unei a doua oferte, spun surse apropiate, citate de Bloomberg.

Negocierile anterioare au eşuat în toamna anului 2021, motiv pentru care Auchan a încercat să se asocieze cu alte companii pentru a avansa o ofertă. 

Acţiunile Carrefour au crescut, miercuri, pentru a 8 şedinţă consecutiv, cu până la 6,6%, ceea ce conferă retailerului o valoare de piaţă de 13,5 miliarde de euro.

Dacă Auchan reușește să preia Carrefour se va crea  cel mai mare grup de distribuție din Franța și va putea să facă fața retailerilor germani care au prețuri mai mici, mai ales lanțurile Lidl și Aldi. 

La începutul anului 2021, Carrefour a purtat discuții de preluare și cu retailerul canadian Alimentation Couche-Tard Inc., însă acestea au eșuat din cauza opoziţiei autorităților franceze.

În octombrie 2021, Auchan a încercat să preia Carrefour pentru 21 de euro pe acţiune, respectiv 16,6 miliarde de euro dar discuțiile nu s-au finalizat. 

Firma de cercetare de piaţă Kantar arată că lider pe piața franceză este Leclerc SA, cu 22,7%, urmat de Carrefour cu o 19,4% și Auchan este abia pe locul cinci cu o cotă de 9,2%.

În România, Auchan are 33 de 33 de hipermarketuri, 106 magazine de proximitate MyAuchan, dintre care 92 în staţiile Petrom, şi 5 supermarketuri Auchan. Carrefour a deschis, în decembrie 2021, două hipermarketuri şi a încheiat anul cu 43 de magazine.

×